Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

Az AMD bejelentette Athlon XP 3000+ processzorát

Barna József, 2003. február 10. 10:20
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az AMD a nemrég nyilvánosságra hozott módosított ütemtervnek megfelelően ma bejelentette megnövelt méretű, 512 kbyte másodszintű gyorsítótárat tartalmazó Barton magos Athlon XP processzorait. A cég korábbi stratégiájával ellentétben a leggyorsabb új modellek azonnal megvásárolhatóak.

[HWSW] Az AMD a nemrég nyilvánosságra hozott módosított ütemtervnek megfelelően ma bejelentette megnövelt méretű, 512 kbyte másodszintű gyorsítótárat tartalmazó Barton magos Athlon XP processzorait. A cég korábbi stratégiájával ellentétben a leggyorsabb új modellek azonnal megvásárolhatóak.

A Barton magos Athlon XP processzorok 0,13 mikronos rézalapú technológiával készülnek az AMD drezdai Fab 30-as gyárában. A modellek újdonsága, hogy másodlagos gyorsítótáruk méretét 512 kbyte-ra növelte a vállalat. Ettől eltekintve minden tekintetben megegyeznek az újabb Thoroughbred magos változatokkal, így támogatják az MMX, 3DNow! Enhanced és SSE utasításkészleteket, valamint 333 MHz-es rendszerbuszt használnak.

A Barton magos processzorok 3000+, 2800+ és 2500+ modellszámmal rendelkező változatokban kerülnek piacra. Ezek órajele rendre 2167, 2083 és 1833 MHz. A cég közlése szerint a két leggyorsabb processzor, az Athlon XP 2800+ és 3000+ azonnal megvásárolható, míg a 2500+ modellszámmal ellátott verzió megjelenése március végén esedékes.

Az AMD az új termékek bejelentésével egy időben nyilvánosságra hozta új terméklogóit, melyek egységes formaterv szerint készültek, és így a vállalat reményei szerint megkönnyítik a felhasználók és a potenciális vásárlók számára az AMD-termékek azonosítását.

Ezer darabos közvetlen megrendelés esetén az Athlon XP 3000+ ára 588 dollár (kb. 130 000 forint), az Athlon XP 2800+-é pedig 375 dollár (kb. 83 000 forint). A 2500+ modellszámot viselő változat árát egyelőre nem hozta nyilvánosságra a vállalat.

Az Athlon XP 3000+ processzort bemutató részletes cikkünk ezen a linken olvasható.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.