Szerző: roberto

2003. február 7. 11:12

Éjfél Parancsnok visszatért a UNIX konzolra

Másfél év után ismét új

Másfél év után ismét új verzió jelent a Midnight Commanderből. A UNIX-os Norton Commander-klón hosszú pályafutása alatt a szöveges felületről eljutott a grafikusig, a Nautilus fájlkezelő megjelenéséig a GNOME munkakörnyezet szerves része volt, igaz nem a megszokott kétpaneles formában.

Miután a Nautilus egyértelműen kiszorította a grafikus felületről, a Midnight Commander fejlesztői úgy döntöttek, programjuk térjen csak vissza oda, ahol mindig is sikeres volt: a konzolra. A héten megjelent a 4.6.0-s verzió, amelyből eltávolították a GNOME-os interfészt, a kódban jelentős tisztításokat és rengeteg javítást végeztek, többek közt magyar fejlesztők segítségével.

A új kiadáshoz hat nyelven (angolul, lengyelül, magyarul, olaszul, oroszul és spanyolul) érhető el kézikönyvoldal és súgó, míg a felület 33 nyelven képes működni. A friss kiadás tesztelése több mint 10 operációs rendszeren történt, így a fejlesztők bizton állíthatják, hogy ez az a GNU Midnight Commander, amelyre mindenki frissíthet. A forráskód a www.ibiblio.org-ról tölthető le.

a címlapról