Szerző: Barna József

2003. február 06. 12:53:08

Rendezte nézeteltéréseit az NVIDIA és a Microsoft

Az NVIDIA ma sajtóközleményben jelentette be, hogy sikerült megegyeznie a Microsofttal az Xbox játékkonzol alkatrészeinek, így a grafikus processzornak és az alaplapi lapkakészleteknek az áráról. Ez az NVIDIA által kezdeményezett választott bíróság előtti egyeztetés lezárultát jelenti.

[HWSW] Az NVIDIA ma sajtóközleményben jelentette be, hogy sikerült megegyeznie a Microsofttal az Xbox játékkonzol alkatrészeinek, így a grafikus processzornak és az alaplapi lapkakészleteknek az áráról. Ez az NVIDIA által kezdeményezett választott bíróság előtti egyeztetés lezárultát jelenti.

Az NVIDIA még tavaly keveredett vitába a Microsofttal az alkatrészárakról, majd tavasszal választott bírósághoz fordult az ügy rendezése érdekében. Akkor Jen-Hsun Huang, az NVIDIA elnök-vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy noha a két vállalat igen jó viszonyt ápol, nem tudtak megegyezésre jutni az egyik NVIDIA-chip árának kérdésében. "Örömünkre szolgál, hogy fantasztikus kapcsolatban állunk a Microsofttal, és a választott bíróság csupán egy újabb lépés a probléma megoldására. Ugyanakkor észre kell venni azt a különbséget, amely a Microsoft által számunkra valóban fizetett ár és aközött az ár között áll fenn, amelyről azt gondolják, hogy a bevételelhatárolásként fizetniük kellene" -- tette hozzá.


Microsoft Xbox: immár vitán felül

A felek a mostani megállapodással kapcsolatban nem hoztak nyilvánosságra részleteket, további információk az NVIDIA negyedéves eredményeinek nyilvánosságra hozatalakor látnak napvilágot, február 13-án. Mind az NVIDIA, mind a Microsoft csupán annyit közölt, hogy elégedettek a megállapodással, illetőleg hogy a jövőben együttműködnek a játékkonzol előállítási költségeinek csökkentésében.

Amint az ismert, az Xbox forgalma a várakozásoknál gyengébben alakul. Ennek félreismerhetetlen jeleként a Microsoft nemrégiben csökkentette a konzol gyártásához szükséges alkatrészekre leadott megrendeléseit. Elemzők szerint mindez érezteti majd hatását az NVIDIA pénzügyi eredményeiben is. A Merril Lynch becslései szerint az NVIDIA a január 26-án véget ért negyedik pénzügyi negyedévben -- jóval alulmúlva a korábban várt 85 milliós forgalmat -- mindössze 40 millió dollár értékben forgalmazott Xbox-alkatrészeket.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 23. 13:01

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.