Szerző: roberto

2003. február 05. 22:19:09

Sun Microsystems: elkészült a GNOME 2.0 desktop Solarisra

[Sun Microsystems, HWSW] A Sun Microsystems a héten kiadta

[Sun Microsystems, HWSW] A Sun Microsystems a héten kiadta a GNOME 2.0 solarisos változatát. A grafikus környezet a hagyományos CDE/Motif technológiát fogja felváltani a Sun UNIX-variánsában. A cég már régóta foglalkozik a GNOME környezet Solarisba való integrálásával; az első hivatalos, Sun által összeállított, bár csak béta állapotú GNOME 1.4 csomagokról még 2001 májusában adtunk hírt. A cég műszaki vezérigazgatója, John Fowler a nemzedékváltás hírét decemberi, OSNews-nak adott interjújában csak megerősítette, amikor elmondta, hogy az idén megjelenő Solaris 10-ben már minden bizonnyal a GNOME 2 környezet fogja kiváltani a korosodó CDE-t (Common Desktop Environment).

A Sun döntésével a GNOME jelentős presztízsnövekedést könyvelhet el, hiszen eddig a rendszer egyetlen komoly támogatója a Red Hat volt, ők már évek óta ezt a felületet használják saját Linux-disztribúciójuk alapértelmezett grafikus környezeteként. A Sun által most kiadott GNOME 2 stabilnak számít, a cég szerint éles környezetben is használható, telepítéséhez 225 MB-nyi szabad terület és legalább Solaris 8 szükségeltetik. További részletek: www.sun.com.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 29. 10:58

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy 10 alkalmas, 30 órás online képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.