Szerző: roberto

2003. február 5. 22:19

Sun Microsystems: elkészült a GNOME 2.0 desktop Solarisra

[Sun Microsystems, HWSW] A Sun Microsystems a héten kiadta

[Sun Microsystems, HWSW] A Sun Microsystems a héten kiadta a GNOME 2.0 solarisos változatát. A grafikus környezet a hagyományos CDE/Motif technológiát fogja felváltani a Sun UNIX-variánsában. A cég már régóta foglalkozik a GNOME környezet Solarisba való integrálásával; az első hivatalos, Sun által összeállított, bár csak béta állapotú GNOME 1.4 csomagokról még 2001 májusában adtunk hírt. A cég műszaki vezérigazgatója, John Fowler a nemzedékváltás hírét decemberi, OSNews-nak adott interjújában csak megerősítette, amikor elmondta, hogy az idén megjelenő Solaris 10-ben már minden bizonnyal a GNOME 2 környezet fogja kiváltani a korosodó CDE-t (Common Desktop Environment).

A Sun döntésével a GNOME jelentős presztízsnövekedést könyvelhet el, hiszen eddig a rendszer egyetlen komoly támogatója a Red Hat volt, ők már évek óta ezt a felületet használják saját Linux-disztribúciójuk alapértelmezett grafikus környezeteként. A Sun által most kiadott GNOME 2 stabilnak számít, a cég szerint éles környezetben is használható, telepítéséhez 225 MB-nyi szabad terület és legalább Solaris 8 szükségeltetik. További részletek: www.sun.com.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról