Szerző: Bodnár Ádám

2003. február 5. 13:35

16 százalékkal növelte negyedéves forgalmát az Ubi Soft

A francia Ubi Soft bejelentette harmadik negyedéves eredményeit. A játékkiadó -- elsősorban a Splinter Cell sikerének köszönhetően -- 16 százalékkal növelte bevételét.

A francia Ubi Soft bejelentette harmadik negyedéves eredményeit. A játékkiadó -- elsősorban a Splinter Cell sikerének köszönhetően -- 16 százalékkal növelte bevételét.

A december 31-én véget ért negyedévben az Ubi Soft forgalma 191 millió eurót tett ki, szemben az előző év azonos időszakában elért 165 millió euróval. A kedvező eredmények mögött elsősorban az Xbox konzolra kiadott "Tom Clancy's Splinter Cell" akciójáték hatalmas sikere áll.

A Splinter Cellből Észak-Amerikában a novemberi megjelenés óta összesen 1 millió, míg Európában 600 ezer darabot adtak el. A szoftver több szaklapban az "Év Xbox Játéka" címet is elnyerte. A program még az idén megjelenik PC-re, illetve a Sony és a Nintendo konzoljaira is. Az Ubi Soft arra számít, hogy a különféle változatokból összesen 3 millió példány fogy majd.

A francia kiadó arra számít, hogy éves forgalma 430-450 millió euró között alakul, az éves nyereség pedig 35-40 millió eurót tesz ki. A kedvező hírek hatására az Ubi Soft részvényárfolyama 7,6 százalékal 11,26 euróra emelkedett. A vállalat papírjainak értéke az elmúlt 12 hónap során 66,7 százalékkal csökkent.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról