Szerző: Bodnár Ádám

2003. február 5. 11:43

Február végétől Magyarországon is kapható lesz a Sony Ericsson P800

[NetAktív] A Sony Ericsson a mai napon bejelentette, hogy a P800 Smartphone nevű készüléke 2003. február végétől megvásárolható lesz a hazai mobil szolgáltatóknál.

[NetAktív] A Sony Ericsson a mai napon bejelentette, hogy a P800 Smartphone nevű készüléke 2003. február végétől megvásárolható lesz a hazai mobil szolgáltatóknál.

A P800 jelenleg a Sony Ericsson legtöbb funkcióval rendelkező, legsokoldalúbb eszköze, amely kifejezetten az utazó üzletemberek számára készült. Nagy, színes érintőképernyőjével és lehajtható billentyűzetével mobiltelefonként és széleskörűen felszerelt PDA-ként egyaránt használható, a beépített digitális kamera, valamint az audió -, videó- és adattárolási funkciók pedig a P800-at kiváló multimédiás szórakoztatóeszközzé teszik.

"Kutatásaink azt mutatják, hogy a P800 fogadtatása kedvező lesz, különösen a fiatal üzleti vásárlók körében, akik úgy gondolják, hogy ez az eszköz munkájuk és magánéletük hasznos kiegészítője lehet" -- mondta Wágner Tibor, a Sony Ericsson közép- és kelet-európai régiójának igazgatója. "Akik gyakran vannak úton üzleti ügyek miatt, bizonyára kedvezően fogják fogadni, hogy a készülékkel bármikor kapcsolatot teremthetnek az öt kontinens bármely pontjával."

A Sony Ericsson P800 nagyfelbontású színes kijelzője nemcsak álló- és mozgóképek megtekintéséhez, webböngészéshez és játékokhoz ideális, hanem praktikusan használható levelek olvasásához és a csatolt fájlok megtekintéséhez Microsoft Word, Excel, PowerPoint valamint Adobe Acrobat formátumban. 208x320 pixeles felbontásával (40x61mm), lehajtható billentyűzetével és 4096 színével a P800 kijelző jobb felbontást biztosít, mint bármely más közvetlen versenytárs eszköze. A készülék felhajtott nyomógomb-lappal telefonként, kihajtva pedig PDA-szerűen használható.

A P800 hatékony határidőnapló (PIM) funkciókat biztosít: címjegyzéket, nagy tárolókapacitást, illetve naptár- és szinkronizációs szolgáltatásokat, amelyekkel a más eszközökön vezetett naptárbejegyzések tartalma egységesíthető. A repülőn utazók számára egy speciális üzemmódot kínál a készülék, amely kikapcsolja a telefon rádiós egységeit, de a felhasználó a repülőút során is nyugodtan elolvashatja letöltött leveleit, módosíthatja az adatokat, találkozókat vehet fel, zenét hallgathat és játszhat.

A P800-on négy játék található: a Men in Black és a Stunt Run széles képernyős üzemmódban játszható 3 dimenziós játék, a Solitaire (pasziánsz) kártyajáték és a Sakk pedig akár egyedül, akár interaktív módon SMS-en keresztül is játszható.

A P800 első bejelentése óta a Sony Ericsson számos további funkcióval bővítette a készüléket. A Memory Stick Duo kártya révén extra méretű tárolóterület teszi lehetővé az MP3-kompatíbilis digitális zenehallgatást és videók lejátszását. A P800 belső memóriája maximum 12 megabájtnyi kép, játék, és egyéb adat tárolását teszi lehetővé. Az eszközben egy Memory Stick Duo kártyahely található, illetve egy 16 megabájtos Memory Stick Duo kártya és egy Memory Stick adapter tartozik hozzá. Ez bőséges tárolókapacitást biztosít, és segítségével kényelmesen vihetők át a fájlok a telefon és a számítógép között.

A P800 támogatja a web- és WAP-böngészést (WAP 2.0 kompatíbilis), könnyedén kezeli a grafikákat, táblázatokat, kereteket, háttérszíneket és a különböző betűméreteket is. A telefon számos biztonsági funkciót tartalmaz a tranzakciókhoz, digitális aláíráshoz és intranet/LAN hozzáféréshez. 53,6 kilobit/másodperces GPRS kapcsolatra képes, ezáltal gyorsabb böngészést és letöltést tesz lehetővé.

A P800 az összes modern kommunikációs technológiát tartalmazza annak érdekében, hogy a felhasználó bármikor és bárhol kapcsolatot teremthessen készüléke segítségével. A telefon háromsávos, egyaránt támogatja a GSM 900-as, 1800-as és 1900-as rendszert, valamint a multimédiás üzenetküldést (MMS), az EMS-t, a GPRS-t, a HSCSD-t és a Bluetooth-t. Támogatja a nyílt ipari szabvány protokollokat és nyelveket – WAP 2.0, cHTML, Symbian OS, Java, SyncML és M-Services – , amely a P800-at rendkívül sokoldalú eszközzé teszi. A készülék képes alkalmazások és programozási környezetek széles választékát kezelni, és az egyéni igényeknek megfelelően személyre szabható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról