Szerző: mz

2000. május 9. 20:13

Továbbra is vezető az Oracle

Az Oracle Corp., az e-business szoftverek legnagyobb szállítója, ma bejelentette, hogy a Gartner Dataquest felmérése szerint az 1999 évi új adatbázislicenc-bevételek alapján ismét az Oracle a világ vezető adatbázisszoftver-szállítója az immár 8 milliárd dollárt érő piacon. A vállalat legújabb éves jelentése szerint az Oracle már három éve folyamatosan piacvezető. A Gartner Group Inc. keretében működő Dataquest tegnap hozta nyilvánosságra felmérési eredményeit, amelyek szerint az adatbázislicencek száma 18 százalékkal nőtt 1998-ban. A gyors növekedés az új internetes és operatív üzleti adatelemzési (business intelligence) alkalmazások iránti igények növekedésének tulajdonítható.
1999-ben az Oracle a világ adatbázispiacának már 31 százalékát uralta. Az Oracle a UNIX alapú relációs adatbázisok iránti kereslet felfuttatásában is élen jár, és e piacnak már 63 százalékát mondhatja magáénak. A Windows NT alapú adatbázisok piacát pedig az Oracle 40 százalékos részesedéssel vezeti. A UNIX és NT alapú OracleŽ adatbázisok együttes értékesítése több mint a felét tette ki a relációs adatbázis-kezelők teljes szegmensének, amely az adatbázispiac legnagyobb szegmenseként 1999-ban mintegy 4,4 milliárd dollár forgalmat ért el.
A Dataquest felmérésének tárgyát képező adatbázis-világpiac évről évre kétszámjegyű növekedést produkál.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról