Szerző: Bodnár Ádám

2003. január 30. 10:38

Szervezeti változások a Scalánál

[Heller] A Scala Business Solutions, a kollaboratív ERP szoftverek globális gyártója bejelentette, hogy számos szervezeti

[Heller] A Scala Business Solutions, a kollaboratív ERP szoftverek globális gyártója bejelentette, hogy számos szervezeti változást léptet életbe a folyamatos növekedés biztosítása és a változó piaci igények kiszolgálása érdekében. A változások közé tartozik egyes regionális üzleti egységek összekapcsolása, illetve új pozíciók létrehozása, amelyek segítségével a Scala hatékonyabban tud koncentrálni ügyfeleire és vezető technológiai pozíciójára.

"A Scala igen szilárd alapokat rakott le az elmúlt évek során. A mostani fontos változások azt az igényt tükrözik, hogy szervezetünket felkészítsük a jövőbeni növekedésre" -- jelentette ki Mike Burdett, a Scala vezérigazgatója. "Elhatároztuk, hogy átszervezzük vállalatunkat, hogy jobban kiaknázhassuk a cégben rejlő képességeket. Meggyőződésem, hogy növekedésünk során hasznunkra fognak válni a most végrehajtott változtatások."

A szervezeti változások közé tartozik, hogy egyetlen nyugat-európai üzleti egységet hoznak létre a korábbi nyugat- és észak-európai üzleti egységek összeolvasztásával. Ezenfelül a Baltikum államai immár a közép-kelet-európai üzleti egységhez fognak tartozni, így a Scala maximálisan kihasználhatja a természetes szinergiákat és erőforrásokat.

A cég vezetésében a következő személyi kinevezésekre került sor:

  • Jan Palmquist, korábban operációs felelős vezető alelnök, globális operációs vezető alelnök lesz.
  • Steve Humble, korábban ügyféltámogatásért felelős vezető alelnök, ezentúl a termékmenedzsmentért és támogatásért felelős vezető alelnök pozíciót tölti be. Felelősségi köre kiterjed a termékek szállítására és felügyeletére, valamint az ügyféltámogatásra.
  • Björn Anderssont -- észak-európai operációs vezető alelnök -- értékesítési csatorna fejlesztéséért felelős vezető alelnök pozícióba nevezték ki. Feladata, hogy tovább fejlessze a Scala és világméretű partnerhálózatának kapcsolatát.
  • André Israël, korábban nyugat-európai operációs vezető alelnök a operációs támogatásáért felelős vezető alelnök funkciót tölti be, továbbá alá fognak tartozni a konzultációs szolgáltatások , valamint az operációs támogatás is.
  • Patrick Pando a nyugat-európai operációs alelnök pozíciót tölti be. Pando eddig közép-kelet-európai operációs vezető alelnök volt.
  • Steve Benfordot a közép-kelet-európai operációs alelnök pozícióba nevezték ki. Benford korábban a vállalat kollaboratív ERP platformjának, az iScala 2.1-nek a bevezetését irányította.

A tavalyi kutatási-fejlesztési (K+F) befektetések eredményeképpen a K+F szervezet csaknem kétszeresére nőtt. A cég termékstratégiájának kiszolgálása és a kollaboratív funkciók fejlesztése érdekében a cég K+F funkciói kibővültek. "Új termékkutatási részleget hoztunk létre annak érdekében, hogy megőrizzük technológiai előnyünket és ügyfeleinknek továbbra is egy gyorsan megtérülő, jó beruházás lehetőségét kínáljuk" -- jelentette ki Sergey Shvedov, a Scala technológiai igazgatója. Két új -- a terméktervezésért és a termékkompetencia-központokért felelős -- alelnök került kinevezésre, valamint egy új termékmenedzserrel bővült a csoport.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról