Szerző: Vörös Péter

2003. január 30. 08:21

Az IBM és a Siebel kiszélesítette együttműködési megállapodását

[WSJ, ZDNet] A két cég a héten jelentette be, hogy a Siebel Systems kifejezetten az IBM WebSphere alkalmazásszerveren futó szoftvereket fog fejleszteni. Ezzel a lépéssel a cégek egy meglévő, három éves szoftverfejlesztési együttműködést terjesztenek ki.

[WSJ, ZDNet] A két cég a héten jelentette be, hogy a Siebel Systems kifejezetten az IBM WebSphere alkalmazásszerveren futó szoftvereket fog fejleszteni. Ezzel a lépéssel a cégek egy meglévő, három éves szoftverfejlesztési együttműködést terjesztenek ki.

Az ügylet azt jelenti, hogy a Siebel immár hajlandó dolgozni az IBM Java-alapú alkalmazásszerver szoftverével. A CRM-piacon (customer relationship management, ügyfélkapcsolat-menedzsment) vezető helyen álló Siebel korábban kizárólag saját szerver szoftverére fejlesztett CRM alkalmazásokat.

"Az ügylet nyílt szabványt nyújt az alkalmazások hálózaton keresztül történő összekapcsolásához és integrálásához, függetlenül attól, hogy azok csomagolt alkalmazások, vagy alkalmazások elemei" -- mondta Bernie Spang, az IBM WebSphere Studio marketing igazgatója, aki azt is elárulta, hogy az első alkalmazás egy bankpénztárosok számára létrehozott, testre szabott termék lesz, amely még az idén meg fog jelenni.

Az SAP, a Siebel egyik legnagyobb riválisa nemrég jelentette be NetWeaver nevű termékét, amely révén az SAP-ügyfelek használhatják akár az IBM (Java-alapú WebSphere), akár a Microsoft (.Net) szoftverfejlesztési és middleware eszközeit. A Siebel októberben kötött megállapodást a Microsofttal a .Net architektúra és a cég CRM szoftvereinek összekapcsolásáról.

Az IBM és a Siebel nem tett közzé konkrét adatokat az ügylet pénzügyi részleteire vonatkozóan, mindössze annyit árultak el, hogy a megállapodás időtartama alatt "több száz millió dollárt" költenek fejlesztésre. A Wall Street Journal értesülései szerint három év alatt 300 millió dollárról és 200 fejlesztőről van szó.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 26. 21:49

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!