Szerző: Bodnár Ádám

2003. január 29. 11:40

A HP költségtakarékos szolgáltatási és hardverprogrammal egyszerűsíti az Oracle alkalmazások frissítését

[Noguchi] A HP ma bemutatott frissítési programjának résztvevői alacsony költségszinten, minimális üzemkiesés mellett, egyszerűen állhatnak át az Oracle E-Business Suite 11i komplett üzleti alkalmazáscsomagra.

[Noguchi] A HP ma bemutatott frissítési programjának résztvevői alacsony költségszinten, minimális üzemkiesés mellett, egyszerűen állhatnak át az Oracle E-Business Suite 11i komplett üzleti alkalmazáscsomagra.

A ma elindított Oracle Alkalmazásfrissítési Program (Oracle Applications Upgrade Program) keretében kínált HP-termékek, szolgáltatások és eszközök drasztikusan csökkentik a HP-környezetben futó alkalmazások frissítésének, illetve átállításának költség- és időigényét.

"Programunk akár 50 százalékkal is mérsékelheti az új infrastruktúra-elemek beszerzésére fordítandó összeget" -- nyilatkozta Nigel Ball, a HP Enterprise Solutions Partners elnökhelyettese és ügyvezető igazgatója. "Ráadásul az Oracle-környezet ágazatvezető platformjaira is kiterjedő frissítési program a bevezetés átfutási idejét és a vele járó üzemkiesést is mérsékli, és lehetővé teszi, hogy a vállalat az átállási folyamat idején is az üzleti szükségletek és az ügyféligények kielégítésére koncentráljon."

A frissítéssel járó költségek minimalizálása érdekében a HP egyes hardvereket kedvezményes áron kínál a program résztvevői számára, és számos (UNIX-, Linux- és Windows-alapú) heterogén platformopciót bocsát rendelkezésükre. Az új infrastruktúrák kialakításakor a HP javaslatot tesz a régi berendezések újrafelhasználására, és egyes elemeket új termékekre cserél be.

Az átállás időszakára a HP bizományi jelleggel használható tartalékrendszereket biztosít. A legtöbb alkalmazáskörnyezet 40-60 százalékkal nagyobb kapacitást igényel az Oracle E-Business Suite 11i bevezetését követően, ám az átállás idején szükséges kapacitástöbblet a 100 százalékot is elérheti. A HP tartalékrendszerei biztosítják a hálózati szűk keresztmetszetek, a teljesítményproblémák és az ütemezett leállások kezeléséhez szükséges többletkapacitást.

"Az Oracle és a HP stratégiai szövetsége keretében nagy teljesítményű megoldásplatformot hoztunk létre" - mutatott rá Doug Kennedy, az Oracle Corporation platformszövetségekért és rendszerplatformokért felelős divíziójának elnökhelyettese. "A HP-eszközökön futó Oracle E-Business Suite ideális platformot jelent az üzleti folyamataik fejlesztésére, döntéseik megalapozottságának javítására és költségeik csökkentésére törekvő vállalatok számára. A HP által biztosított szakértelem és teljesítmény zökkenőmentesebbé teszi az átállás folyamatát."

Az ügyfelek frissítéssel kapcsolatos szolgáltatási és hardverigényeik kielégítését egyaránt a küldetéskritikus (mission-critical) szolgáltatások piacának vezető vállalatai között számon tartott HP-re bízhatják. A folyamat további gyorsítása érdekében a HP -- Oracle-alkalmazáskörnyezetek gyors bevezetésében bevált módszertannal és nagy gyakorlattal rendelkező -- rendszerintegrátor partnereinek segítségét is igénybe vehetik.

A HP már eddig is számos nagyvállalatnak -- köztük az American Power Conservation Corporationnek és a Starkey Laboratories-nak -- nyújtott segítséget az Oracle E-Business Suite 11i sikeres bevezetésében.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról