Szerző: Vörös Péter

2000. május 9. 08:37

A japán NTT Communications 5 milliárd $-ért megveszi a Verio-t

Az NTT Communications a Nippon Telegraph & Telephone ('a japán Matáv') nemzetközi részlege, míg a Verio az egyik legnagyobb amerikai Web hosting (szolgáltatásokat, adatközpont eszközöket, és más alkalmazás hosting szolgáltatásokat nyújtó) cég, kb. 400 ezer amerikai vállalatnak nyújtanak Internetes szolgáltatásokat. Az NTT Communications-nek már jelenleg is 10%-os a részesedése a Verio-ban, most az összes Verio részvény az NTT Communications kezébe kerül 60$-os részvényenkénti áron - és ami manapság ritkaságnak számít: a vevő készpénzben fizet, mintegy 5 milliárd $-t.
Az 184 milliárd $-os piaci értékű NTT piacvezető az ázsiai telekommunikációs piacon, éves forgalma 80 milliárd $. A Verio felvásárlás révén a világpiacon is szeretnének agresszívan fellépni az olyan versenytársak ellen, mint az AT&T, MCI WorldCom és a Deutsche Telekom.
A szakértők további felvásárlásokat várnak a Web hosting piacon, ahol az USA-ban a Verio legnagyobb 'dedikált' Web hosting vetélytársa a Digex és az Exodus; de az IBM, a Gateway, az AT&T, és az MCI WorldCom is komolyan beszálltak erre a piacra: a Gateway áprilisban kötött hosting szövetséget a Verio-val; az IBM a KPNQwest-tel hozott létre Web hosting közös vállalatot, amelytől 4 milliárd $-os forgalmat remélnek. <> Az ügylet révén a Verio több tőkéhez jut és ázsiai ill. japán pozíciói jóval erősebbek lesznek. A hír hatására a Verio részvényei több, mint 60%-kal, 58,38$-ra emelkedtek.
A felvásárlást mindkét cég igazgatótanácsa elfogadta, az ügylet várhatóan a harmadik negyedévben zárul majd le; a Verio teljes vezetősége és összes alkalmazottja a helyén marad és a cég neve sem változik meg.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról