:

Szerző: roberto

2003. január 28. 10:14

Hidraulika: letölthető az UHU Linux 1.0rc2

[UHUlinux.hu] Tegnap megjelent a magyar fejlesztésű UHU

[UHUlinux.hu] Tegnap megjelent a magyar fejlesztésű UHU Linux "Hidraulika" kódnevű kiadása, amely az első verzió második kiadásra jelölt változata. Az augusztus közepén kiadott RC1 óta rengeteget változott a rendszer, a legfontosabb dolgok azonban a színfalak mögött történtek, ugyanis az elmúlt hónapokban az UHU fejlesztői egy csomagkészítő rendszer megtervezésén és megvalósításán dolgoztak. Az uhubuild nevű rendszer végzi ezentúl az UHU Linuxot felépítő deb formátumú (ám ".uhu" kiterjesztésű) csomagok fordítását. Egységesebbé vált a csomagok telepítése előtt és után lefutó szkriptek kezelése is, ezekért ezentúl az uhu-pkg csomag felelős.

A 2.4.20-as kernelre és a glibc 2.3.1-re épülő RC2-ben megtalálható mindkét nagy grafikus munkakörnyezet, a GNOME és KDE friss verziója is, számos irodai szoftver, köztük az OpenOffice 1.0.1 magyar kiadása (magyar szóellenőrzővel), a hazai fejlesztésű MPlayer filmlejátszó utolsó verziója, és rajta van a korongon a CompLEX jogtár egy változata is, amelyben megtalálható a rendszerváltás óta megjelent valamennyi törvény és országgyűlési határozat szövege 2002 decemberéig.

Az UHU Linux friss változata a www.uhulinux.hu-ról kiindulva tölthető le.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 09:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.