Szerző: roberto

2003. január 28. 09:41

Megérkezett a KDE grafikus munkakörnyezet 3.1-es verziója

[KDE.org, HWSW] Megjelent a KDE grafikus munkakörnyezet 3.1-es

[KDE.org, HWSW] Megjelent a KDE grafikus munkakörnyezet 3.1-es verziója. Amint arról korábban már beszámoltunk, a szoftver a többször módosított ütemterv szerint december elején jelent volna meg, akkor azonban Dirk Mueller, a KDE 3 kiadásait koordináló fejlesztő a friss kiadás helyett egy levéllel lepte meg a KDE híveit, amelyben egy, a környezet különböző komponenseiben jelen lévő biztonsági hiba nyomán szükségessé vált kódfelülvizsgálat, valamint az azt követő ünnepek miatt januárra tolta a friss verzió kiadásának idejét. A probléma egyébként a régebbi KDE-ket is érintette, ezekhez azóta már megjelentek a javítócsomagok.

Az integrált munkakörnyezet új verziójában fontos lehetőségek jelentek meg, ilyen többek közt a KOrganizer nevű naptár és feladatkezelő Exchange 2000 szerverekhez való csatlakozásának képessége, a könyvtárszintű LDAP-támogatás, a munkakörnyezet lezárásának lehetősége (csak a rendszergazda által megengedett tulajdonságokat módosíthatják egyénileg a felhasználók, KDE Kiosk), a távoli asztal (KRfb, KRdc), a böngészőfüles webböngészés a Konquerorban, a KGET letöltéskezelő, az új ikontéma, és a grafikus felület "Keramik" stílusa.

Markus Rex, a SuSE K+F részlegének alelnöke a kiadás kapcsán elmondta, hogy a KDE Projekt munkája hatással van a vállalati Linux desktopra, az olyan lehetőségek, mint a Kiosk mód, vagy a KMail továbbfejlesztett titkosítási képességei, valamint a távoli asztal a SuSE irodai és vállalati termékeinek fontos komponensei lesznek.

A frissen kiadott munkakörnyezet forráskódja, valamint a különböző UNIX és Linux rendszerekhez fordított bináris csomagok a download.kde.org-ról kiindulva tölthetőek le.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 26. 22:29

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!