Szerző: Vörös Péter

2000. május 9. 08:36

Hewlett-Packard: PC árcsökkentések

A HP bejelentette, hogy több PC családjának ára csökken azonnali hatállyal: a Kayak munkaállomások ára jelenleg 1.579-3.795$ között van, itt az árcsökkenés egyes modelleknél a 21%-ot is eléri, a Vectra vállalati PC-k jelenleg 799-2.579$-ba kerülnek, ezeknél akár 15%-ot is elérhet a csökkenés, míg a kisvállalatoknak szánt, jelenleg 549-1.385$-ba kerülő Brio-k ára akár 13%-kal is csökkenhet.
Bár a HP a Compaq és a Dell mögött áll az összes PC eladásokat tekintve, de a leggyorsabban növekvő nagy PC gyártóvá lépett elő (eddig a Dell-é volt ez a 'cím'): ez év első negyedévében a HP PC eladásai 67%-kal nőttek az USA-ban és 56%-kal világszerte. A HP sikereinek egyik fontos összetevője az otthoni PC felhasználók piaca: a PC Data februári adatai szerint az USA kiskereskedelmi PC piacának 42%-a volt a HP-é, míg a korábban hosszú évekig piacvezető Compaq csak második volt 32,6%-kal.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról