Szerző: Ady Krisztián

2003. január 27. 14:29:57

Korlátozási lehetőséget vezet be a GPRS szolgáltatásokkal kapcsolatosan a Vodafone

[Vodafone] A V.R.A.M. Távközlési Rt. közleményben értesítette ügyfeleit, hogy 2003. február 12. 00:00-órától a Vodafone Általános Szerződési

[Vodafone] A V.R.A.M. Távközlési Rt. közleményben értesítette ügyfeleit, hogy 2003. február 12. 00:00-órától a Vodafone Általános Szerződési Feltételeinek 8.3 pontja alatti WAP szolgáltatása a következő szerint bővül és a 8.4.1. pont alatti GPRS szolgáltatása a következőképpen módosul:
"A Vodafone fenntartja a jogát, hogy szüneteltesse, korlátozza vagy megszüntesse a szolgáltatás nyújtását, az adatforgalom függvényében, illetve akkor, ha az Előfizető úgy használja a szolgáltatást, hogy az a szolgáltatás nyújtását részben vagy teljes egészében megszakítja, hatékonyságát jelentősen csökkenti vagy egyéb módon csorbítja, illetőleg nagy valószínűséggel az előzőek bekövetkezését okozhatja."

A fentiek értelmében a Vodafone bármikor "korlátozhatja" azon ügyfeleit, akik az eddig korlátlan GPRS szolgáltatást nem az úgynevezett "fair use policy" alapján veszik igénybe. Vitai Attila, a V.R.A.M. Távközlési Rt. vezérigazgatója korábban több nyilatkozatában utalt arra, hogy a szolgáltatással kapcsolatos bővítések nagy részben a nagy adatforgalmat generáló felhasználók miatt nem okoznak számottevő javulást az általánosan tapasztalható adatátviteli sebességben, a rendszer által nyújtott teljesítményben.

A korlátozás ÁSZF-be vétele feltehetően nem jelent automatikusan adatmennyiségi vagy időbeli korlátozást, így a GPRS WAP és Internet szolgáltatást "elvárhatóan" igénybevevő felhasználóknak nem kell korlátozástól tartaniuk.

Az, hogy milyen módon korlátozza az általa szabályszegőnek minősülő felhasználókat a Vodafone, egyelőre nem ismert, mint ahogyan az sem, hogy milyen havi, időszakos letöltött adatmennyiség számít még elfogadható mértékűnek a szolgáltató szempontjából.

A GPRS Internet felhasználói ugyanakkor jogosan háborodhatnak fel a letölthető adatmennyiséggel, a sávszélességgel történő korlátozás ötletén, amikor a közel (ha nem több mint) 20 000 Vodafone GPRS Internet és WAP felhasználó által generált hazai BIX forgalom csupán 6-15 MBit/s közötti tartományban mozog.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 25. 17:35

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.