Szerző: Ady Krisztián

2003. január 24. 19:48

Segítheti a kalózok leleplezését a Sarnoff forradalmian új vízjelezési technológiája

[Sarnoff Corporation] Áttörő újdonságot mutatott be a Sarnoff Corporation mai sajtóközleményében, valamint az érdeklődő szakembereknek. A cég által kifejlesztett, videoállományokon alkalmazható vízjel technológia a kifejezetten alacsony sávszélességű tömörítést, sőt, a kamerával készített másolást is túléli.

[Sarnoff Corporation] Áttörő újdonságot mutatott be a Sarnoff Corporation mai sajtóközleményében, valamint az érdeklődő szakembereknek. A cég által kifejlesztett, videoállományokon alkalmazható "vízjel" technológia a kifejezetten alacsony sávszélességű tömörítést, sőt, a kamerával készített másolást is túléli.

A stúdiók számára készített digitális vízjel segíthet a médiavállalatoknak a kalózmásolatok eredetének megállapításában, hiszen akár az interneten keresztül alacsony bitrátájú tömörítéssel terjesztett, kamerával készített felvételekből is visszafejthető az egyedileg generált, az eredetileg célzott felhasználót azonosító vízjel.

A vízjel kódja nem befolyásolja a látható tartalmat, nem okoz minőségromlást, az emberi szem számára teljesen láthatatlan, valamint a digitális formában tárolt és továbbított állomány méretét sem növeli számottevően. A Sarnoff technológiája a vízjelet rendkívül alacsony frekvencián kódolja időben és "térben", így az az erre érzéketlenebb szem számára láthatatlan marad, miközben a kódolt jel az erős tömörítést követően is felismerhető.

A három darab kétperces tesztvideó közül a szakemberek szemük segítségével nem voltak képesek megállapítani, hogy melyik tartalmaz vízjelet. A Cinemascope filmekről készített DV- és VHS-másolatokban, kamerával készített majd tömörített állományokban a vízjel kódja 95-100%-os pontossággal reprodukálható volt.

a címlapról

dualsense

0

Bemutatkozott a PS5 kontrollere

2020. április 8. 12:30

A Sony az elődökhöz képest alaposan átrajzolt vezérlője DualSense néven debütál.