Szerző: mz

2000. május 9. 00:23

Megújuló Compaq Himalaya sorozat

A NonStop eBusiness megoldásokra vonatkozó stratégiájának kiterjesztésével a Compaq Computer Corporation a mai napon bejelentette, hogy NonStop Himalaya szerverei teljeskörűen támogatják a Java 2 Platform Enterprise Edition (J2EE) változatát. A Java támogatás lehetősége jelentős lépés a Compaq tervének megvalósítása során, mely szerint a Himalaya platform lesz a legfontosabb tranzakciós eszköze a kiterjedt, Internetre épülő e-business környezetnek. A Compaq bemutatta továbbá a gyorsabb NonStop Himalaya szerverek új, S74-es családját.
A Himalaya szerverek megbízhatóságának és moduláris bővíthetőségének ötvözése a Java teljesítményével és rugalmasságával meggyőző érv a fogyasztók számára. A J2EE támogatásával a Himalaya szerverek jelenleg az iparág legmegbízhatóbb Java-alapú platformját kínálják az e-business alkalmazások terén. A vásárlók olyan vállalati Java alkalmazásokat hozhatnak létre, melyek öröklik a Himalaya rendszerek rendelkezésre állását és skálázhatóságát. A programozók pedig fejlesztési munkájukat végezhetik Windows NT vagy UNIX operációs rendszerekkel működő szervereken és ezen alkalmazások változatlanul futnak majd a Himalaya szervereken is.
A Compaq emellett bejelentette, hogy a Himalaya szerverek tekintetében támogatja a CORBA 2.3-at, amely - a J2EE-vel szorosan integrálva - gyakorlatilag egyfajta közvetítőeszközként működik a J2EE-elemek között. A Compaq NonStop Himalaya szervereket támogató Java megoldásairól további információkat találhatunk a www.compaq.com/j2ee oldalon.

A megbízhatóság és moduláris méretezhetőség mellett az e-business egyre nagyobb igényt támaszt a sebességgel szemben, melynek a Compaq az S74-es sorozattal, az új és nagyobb teljesítményű Himalaya szerverek családjával igyekszik megfelelni. A kiemelkedő paraméterekkel bíró Himalaya S74000 szerver egy olyan új mikroprocesszorra épül, amely 30 százalékos sebességnövekedést biztosít az alkalmazások futtatásánál. A Himalaya S74000 ára megegyezik majd a korábbi változat, a Himalaya S72000 árával. A közepes méretű S7400-at és két belépési szintű rendszert, az S70-et és S74-et magában foglaló S74-es sorozat olyan újításokat képvisel, amely megteremti számára a Compaq Alpha processzorokra való áttérés lehetőségét 2003-ban. Már jelenleg is kapható a teljes NonStop Himalaya S74 család. További információ a fenti honlapon található.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról