:

Szerző: Barna József

2003. január 24. 09:09

Kimagasló negyedévet zárt a Western Digital

Matthew E. Massengill
Matt Massengill
[HWSW] A Western Digital tegnap hozta nyilvánosságra második pénzügyi negyedéves eredményeit. A merevlemezeket gyártó vállalat forgalma és nyeresége messze felülmúlta a várakozásokat.

A Western Digital a december 27-én véget ért második pénzügyi negyedévben 749,5 millió dolláros árbevételt ért el, nyeresége pedig 74,4 millió dollárra, részvényenként 36 centre rúgott. A megelőző év hasonló időszakában a vállalat 574,7 millió dolláros árbevétel mellett 12,6 millió dolláros, részvényenként 7 centes nyereséget ért el. A Thomson First Call által megkérdezett elemzők 14 centes részvényenkénti profitot vártak.

A cég közlése szerint a negyedév során 10,3 millió merevlemezt értékesített, szemben a megelőző év hasonló időszakában eladott 7,7 millió darabbal, és a korábbi negyedévben forgalmazott 8,6 millió darabbal. Az elmúlt három hónapban a bruttó haszonrés 14,3 százalékról 19,2 százalékra nőtt.

Matt Massengill elnök-vezérigazgató a bejelentés kapcsán elmondta, hogy a negyedév során a merevlemezek piaca igen kedvezően alakult, és vállalata jól alkalmazkodott a megváltozott helyzethez. Massengill kiemelte, hogy az időszakban a termékek átlagos eladási ára is emelkedett, 68 dollárról 73 dollárra, ami részben a nagyobb kapacitású modellek iránti keresletnek köszönhető. Mint elmondta, noha minden régióban jelentős növekedést tapasztaltak, kiugró volt a negyedéves emelkedés Észak-Amerikában és az ázsiai/csendes-óceáni régióban.

A vállalat tegnap tőzsdezárás után hozta nyilvánosságra eredményeit. A rendes kereskedésben részvényeinek árfolyama 3,64 százalékkal 7,4 dollárra nőtt, míg a tőzsdezárás utáni kereskedésben 8 dollárra emelkedett.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 20:37

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.