:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. január 23. 18:54

Háromszázötvenezerrel nőtt a mobilosok tábora decemberben

357 286-tal több hívásfogadásra képes aktív SIM kártya volt forgalomban december végén, mint egy hónappal korábban -- derül ki a Hírközlési Felügyelet (HÍF) digitális mobil gyorsjelentéséből. 2002 végén összesen 6 862 766 volt a híváskész SIM kártyák száma: minden 100 lakosra 68 mobiltelefon jutott.

[HWSW] 357 286-tal több hívásfogadásra képes aktív SIM kártya volt forgalomban december végén, mint egy hónappal korábban -- derül ki a Hírközlési Felügyelet (HÍF) digitális mobil gyorsjelentéséből. 2002 végén összesen 6 862 766 volt a híváskész SIM kártyák száma: minden 100 lakosra 68 mobiltelefon jutott.

A decemberi ünnepek hagyományosan nagyot lendítenek a mobil előfizetések számán. Az idei karácsony mintegy 5 és fél százalékkal növelte a mobilosok táborát, ami jelentős a január és november közötti átlagosnak tekinthető havi egy százalékos növekedéshez képest, ám a tavalyelőtt decemberi bővülést nem éri el: akkor közel félmillióval (majdnem 10 százalékkal) több SIM kártya került forgalomba a 2001. novemberihez képest.

A forgalmazásban résztvevő aktív előfizetések arányait tekintve október óta folyamatosan nő a westeles és a vodafone-os SIM kártyák száma, míg a pannonosok tábora csökken. Igaz, ezek a változások nem jelentősek, jobbára az egy százalékot sem érik el. 2002 decemberének végén a Westel részesedése 50,36, a Pannoné 37,33, a Vodafoné pedig 12,31 százalék volt.

A hálózatokból kimenő beszédperceket összegző statisztika kicsit más képet mutat: az előfizetések több mint 50 százalékát magáénak tudó Westel előfizetőié a hazai mobiltelefónia összes beszélgetéssel töltött perceinek 45 százaléka, a Pannonosok 38, míg a Vodafone tulajdonosok közel 17 százalékát adják a csevegéssel töltött időnek. A statisztika definíciója szerint ugyanakkor a beszédperc-forgalom nem csak az élőszót, hanem a a teljes beszéd, adat- és faxforgalmat is tartalmazza.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 04:53

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.