:

Szerző: Vörös Péter

2003. január 22. 08:02

A UBS Warburg leszállította a Dell részvénybesorolását

[Bloomberg] A UBS Warburg leszállította a Dell Computer részvényeinek besorolását, mivel a bank arra számít, hogy a világ második legnagyobb PC-gyártójának növekedési esélyei korlátozottak.

[Bloomberg] A UBS Warburg leszállította a Dell Computer részvényeinek besorolását, mivel a bank arra számít, hogy a világ második legnagyobb PC-gyártójának növekedési esélyei korlátozottak.

Don Young, a UBS elemzője "Vétel 2"-ről "Semleges 2"-re csökkentette a részvény besorolását és az éves részvényárfolyam-előrejelzést 32,50 dollárról 28 dollárra szállította le. A UBS besorolási rendszerében a "2"-es jelzés arra utal, hogy az elemző kevésbé biztos a besorolásban, mint az "1"-es jelzésnél.

A Hewlett-Packard a negyedik negyedévben megelőzte a Dellt a PC-eladások tekintetében, közölte múlt csütörtökön az IDC piackutató vállalat, amely szerint a Dell piaci részesedése 16 százalékról 15,7 százalékra csökkent, míg a HP-é 15,5 százalékról 16,1 százalékra emelkedett.

Az egész évet tekintve a Dell volt a legnagyobb PC-gyártó a világon, a vállalat az IDC adatai szerint 15,2 százalékos piaci részesedést ért el, míg a HP részesedése 13,6 százalék volt.

Az Egyesült Államokban továbbra is a Dell a legnagyobb PC-gyártó, a cég 29,1 százalékos piaci részesedéssel bírt, messze megelőzve a 20,8 százalékos részesedéssel rendelkező HP-t.

A Dell részvényárfolyama kedden 8 centtel (0,32 százalékkal) 24,75 dollárra esett vissza. Az elmúlt egy évben a részvényárfolyam 21,90-31,06 dollár között volt, míg az idén 7,1 százalékkal csökkent.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 07:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.