Szerző: Bodnár Ádám

2000. május 8. 21:41

Az IBM bemutatta a NetVista PC-családot

Az IBM legújabb PC-családja a NetVista nevet kapta. Már a hangzatos elnevezésből is sejthető, hogy a számítógépeket olyan környezetbe szánják, ahol adott a hálózati kapcsolat, és a számítógépek ezzel élni is tudnak.

A NetVista PC-k legfontosabb célpiacai a közép- és kisvállalkozások valamint az otthoni felhasználók. Az X40 sorozat egy képernyővel egybeépített számítógép, az S40 modellek pedig vékony és formatervezett házban kaptak helyet. Érdekesség, hogy a gépekben nem található hajlékonylemez-meghajtó, a soros és párhuzamos csatlakozókat pedig USB-portok hivatottak felváltani. A számítógépeken található "Access IBM" billentyű megnyomásával az interneten keresztül azonnali help-desk szolgáltatásokat vehet igénybe a felhasználó. A gépekben található drive-bay pedig lehetőséget ad a meghajtók megosztására az IBM ThinkPad noteszgépekkel.

A NetVista X40 modellek Intel Celeron 533/566 és Pentium III 600/667 processzorokkal rendelhetők, az S40 sorozatot vásárlók pedig Celeron 566 és Pentium III 733 vagy 866 MHz CPU-k között választhatnak. Az üzleti felhasználók számára ajánlott S40 modellek Windows 2000 operációs rendszerrel kaphatók. Természetesen minden számítógép Ethernet-illesztéssel és beépített modemmel rendelkezik, valamint CD- illetve DVD-meghajtó jár hozzájuk. Az IBM előrendeléseket már felvesz az új gépekre, amiket leghamarabb május végén kezd el szállítani. A cég PC-eladásai az utóbbi időben a várakozások alatt voltak, ezért a NetVista sikerét egy 100 millió dolláros reklámkampánnyal szeretnék növelni.

  • IBM NetVista
  • Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

    a címlapról