Szerző: Ady Krisztián

2003. január 17. 18:01

A kielégítetlen kereslet áremelkedéshez vezethet a 15"-os LCD-kijelzők piacán

[DigiTimes] Mind a Chunghwa Picture Tubes (CPT), mind a Chi Mei Optoelectronics (CMO) elismerte, hogy a kapacitásukat mintegy 20 százalékkal megghaladó rendelést kaptak 15-os panelek szállítására a következő, februári hónapra, ezért várhatóan emelkedni fognak a 15-os kijelzők árai -- közölte a kínai nyelvű Commercial Times .

[DigiTimes] Mind a Chunghwa Picture Tubes (CPT), mind a Chi Mei Optoelectronics (CMO) elismerte, hogy a kapacitásukat mintegy 20 százalékkal megghaladó rendelést kaptak 15"-os panelek szállítására a következő, februári hónapra, ezért várhatóan emelkedni fognak a 15"-os kijelzők árai -- közölte a kínai nyelvű Commercial Times.

A tajvani CPT megrendelői mintegy 600.000 15"-os kijelző szállítására tartanának igényt, miközben a cég csupán 450.000 panel gyártására képes havonta. A cég összkapacitásának mintegy 90 százaléka már így is 15"-os panelek gyártásával van lekötve.

A CMO kapacitásbővítésének köszönhetően a cég negyedik generációs gyára hamarosan 55.000 darabról 80.000 darabra tudja növelni a kijelzők alapanyagául szolgáló panelek havi mennyiségét. A cég kapacitásának jelenleg 60 százaléka van 15"-os kijelzők készítésének dedikálva.

A közelmúltban az időszakosan megnövekedett kereslet, valamint a Samsung ötödik generációs TFT LCD-gyártósorainak problémái miatt jelentős, 20 százalék körüli hiány volt tapasztalható a 17"-os LCD-panelek piacán Dél-Koreában.

A kisebb monitorgyártók beszámolói szerint ezekből a panelekből nem volt képes elegendő mennyiséget szállítani a Samsung, ami akár a termelés időszakos leállását is eredményezhette. A Samsung több kijelzőre fogadott el rendelést, mint amit valójában szállítani tudott.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról