Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

A Lufthansa tegnapi Frankfurt-Washington járatának fedélzetén az utasok már használhatták az internetet

Bodnár Ádám, 2003. január 16. 18:28
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[NetAktív] A Lufthansa Frankfurtból Washingtonba tartó járatának utasai a tegnapi napon elsőként próbálhatták ki a légiközlekedési iparág első nyilvános szélessávú hálózatát egy Boeing 747-400 repülőgép fedélzetén.

hirdetés
[NetAktív] A Lufthansa Frankfurtból Washingtonba tartó járatának utasai a tegnapi napon elsőként próbálhatták ki a légiközlekedési iparág első nyilvános szélessávú hálózatát egy Boeing 747-400 repülőgép fedélzetén.

Az elkövetkező három hónapban tovább folyik a tesztelés a Frankfurt-Washington járatokon. A szolgáltatás ebben az időszakban ingyenesen áll az utasok rendelkezésére. A Lufthansa tervei szerint az elkövetkező két évben valamennyi tengerentúli járatán elérhetővé teszi a szélessávú internet kapcsolatot.

A föld és a repülőgép közötti kétirányú, "lefelé" 3 Mbps, "felfelé" 128 Kbps sebességű kapcsolatot lehetővé tévő infrastruktúrát a Connexion By Boeing, a Boeing leányvállalata biztosítja, a fedélzeti vezetékes és vezeték nélküli hálózati technológiát pedig a Cisco Systems szállította. Vezeték nélkül, a Wi-Fi (IEEE 802.11) szabvány szerinti kapcsolat működik az összes kabinban, az ülésekben pedig Ethernet-csatlakozók találhatók.

Repülés közben az utasok hozzáférhetnek a Lufthansa és a Tomorrow Focus AG által készített internetes portálhoz, amelyen többek között híreket, tőzsdei információkat, időjárási és utazási információkat találnak. Lehetőségük van e-mailek küldésére és fogadására, a virtuális magánhálózati (VPN) kapcsolattal rendelkező utasok pedig biztonságos módon csatlakozhatnak vállalati hálózatukhoz.

A Lufthansa példáját hamarosan további légitársaságok követik: a British Airways bejelentette, hogy jövő hónaptól hasonló szolgáltatást nyújt ügyfeleinek.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!