Szerző: Ady Krisztián

2003. január 15. 18:19

A Sun Microsystems megjelentette a Sun ONE Identity Server 6.0 hálózati személyazonosító megoldását

[NetAktív] A Sun Microsystems a mai napon bejelentette, hogy piacra dobta a Sun ONE Identity Server 6.0-át, az iparág első nyílt szabványokra épülő hálózati személyazonosító megoldását. A Sun új megoldása válasz arra a növekvő piaci igényre, hogy az alkalmazottak, az üzleti partnerek és a vásárlók egyszerűen, problémamentesen férjenek hozzá az adatokhoz és szolgáltatásokhoz a weben keresztül biztonságos, a személyes adatokat védő, mégis költséghatékony módon.

[NetAktív] A Sun Microsystems a mai napon bejelentette, hogy piacra dobta a Sun ONE Identity Server 6.0-át, az iparág első nyílt szabványokra épülő hálózati személyazonosító megoldását. A Sun új megoldása válasz arra a növekvő piaci igényre, hogy az alkalmazottak, az üzleti partnerek és a vásárlók egyszerűen, problémamentesen férjenek hozzá az adatokhoz és szolgáltatásokhoz a weben keresztül biztonságos, a személyes adatokat védő, mégis költséghatékony módon.

A Sun ONE Identity Server 6.0 egy szabványalapú, hosszú távon alkalmazható megoldás, amely Java technológiát valamint a Liberty Alliance, a Security Assertion Markup Language (SAML) és az XML specifikációkat használja.

A Sun ONE Identity Server 6.0 az első nagyvállalati webes személyazonosság-felügyeleti megoldás, amely egyetlen termékben integrálja a hozzáférés-kezelési, az elosztott felügyeleti és a címtár szolgáltatásokat. Az új termék -- a Sun átfogó személyazonosság-felügyeleti megoldásának alapelemeként -- a piacvezető Sun ONE Directory Serverre épül és kiaknázza a Sun ONE Meta Directory konszolidációs képességeit.

A Sun ONE Identity Serverrel lényegesen csökkenthetők a vállalati IT-költségek az alkalmazásfejlesztési, a biztonsági adminisztrációs és a helpdesk területeken. A Gartner Research piackutató vállalat szerint a személyazonosság- és hozzáférés-felügyeleti megoldások befektetései három éven belül három számjegyű befektetés-megtérülést (ROI) eredményezhetnek.

A Sun ONE Identity Server fontos funkciója, hogy képes összekapcsolni a személyazonosságokat akár SAML-nek, akár a Liberty-specifikációnak megfelelően, a szervezet tuzfalán kívül és belül egyaránt. A terméknél alkalmazott személyazonosítási platform komoly támogatást élvez: a Sun iForce partnereinek hosszú sora kínál kiegészítő szolgáltatásokat, termékeket és szaktudást a biztonságos, a személyazonosság kezelésére felkészített megoldások tervezéséhez és megvalósításához, például az ActivCard, a Passlogix és a PeopleSoft.

Széleskörű támogatást nyújtanak a Sun integrátor és értékesítési partnerei is, többek között a Cap Gemini Ernst & Young, a Dewpoint, az ePresence, a PricewaterhouseCoopers LLP és a Schlumberger.

A Sun ONE Identity Server 6.0 a Sun ONE Directory Serverrel integrálva az alábbi alapszolgáltatásokat kínálja:

  • Hozzáférés-felügyelet: Egypontos bejelentkezés a webes erőforrásokhoz és központilag vezérelt hozzáférés a szolgáltatásokhoz. Rugalmas hitelesítési mechanizmusok, LDAP, RADIUS, X.509v3 tanúsítványok, SafeWord token-kártyák és UNIX hitelesítési szolgáltatások segítségével. C, Java és XML nyelvű API-k segítik a testreszabást, valamint az irányelv-kezelő, hitelesítési, auditálási/jelentéskészítési és kliensfelületek integrációját.

  • Személyazonosság-kezelés: A személyazonosságok, az irányelvek és szolgáltatások központi felügyelete. A jogkörelosztás rugalmas modelljére építkezve megoldható, hogy a felhasználók maguk végezzék saját profiljuk adminisztrációját. A tetszés szerinti mélységű elosztás segítségével a jogkör bontható tartományok, szerepek, csoportok, alkalmazások vagy akár szolgáltatások szerint is.

  • Összekapcsolás: A Liberty Alliance vagy az SAML (Security Assertions Markup Language) specifikációkra építve kialakítható a társszervezetekkel összekapcsolt, decentralizált hitelesítési rendszer.

  • Szolgáltatás-felügyelet: E funkciók a külső alkalmazások és szolgáltatások konfigurációs adatainak felügyeletét segítik, és megoldást biztosítanak a külső alkalmazások felügyeleti paramétereinek testreszabásához és regisztrálásához -- például szabályozhatják egy portál szolgáltatásait vagy beállíthatják egy levelezőszerveren a felhasználónkénti kvótát. E paraméterek és attribútumok a Sun ONE Identity Serverrel felügyelhető szolgáltatásokba szervezhetők.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 26. 20:38

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!