:

Szerző: Vörös Péter

2003. január 14. 14:59

A Rambus negyedéves nyeresége enyhén csökkent

[EBN, WSJ] A Rambus közzétette első pénzügyi negyedéves eredményeit, a cég nyeresége némileg csökkent a perköltségek és a magasabb kutatás-fejlesztési kiadások miatt, míg a forgalom valamelyest emelkedett.

[EBN, WSJ] A Rambus közzétette első pénzügyi negyedéves eredményeit, a cég nyeresége némileg csökkent a perköltségek és a magasabb kutatás-fejlesztési kiadások miatt, míg a forgalom valamelyest emelkedett.

A vállalat nettó nyeresége 5,5 millió dollár (részvényenként 6 cent volt), szemben az előző év hasonló időszakában elért 6,2 millió dollárral (részvényenként 6 centtel). A First Call által megkérdezett elemzők részvényenként 5 centes nyereségre számítottak. A cég forgalma 25,7 millió dollárról 24,9 millió dollárra emelkedett, ez 3,4 százalékos javulás az előző évhez és 5 százalékos növekedés az előző negyedévhez képest.

A perekkel kapcsolatos költségek a december 31-én zárult negyedévben 4,5 millió dollárt tettek ki, ez nagyjából azonos az előző év azonos időszakával. Az összes költségek 18,9 millió dollárt tettek ki, szemben az egy évvel korábbi 17,3 millió dollárral.

"Forgalmunk nőtt, egy részvényre jutó nyereségünk változatlan maradt, míg a kutatás-fejlesztési befektetéseink emelkedtek" -- mondta Geoff Tate, a cég elnök-vezérigazgatója. A kemény gazdasági viszonyok ellenére a Rambus azt tervezi, hogy az idén 25 százalékkal növeli mérnökei számát.

A Rambus hétfőn közölte, hogy az első pénzügyi negyedéves licencdíj-bevételek 24,3 millió dollárra emelkedtek az egy évvel korábbi 21,8 millió dollárhoz képest. A licencdíjak számos területen (pl. SDRAM, DDR és RDRAM memóriák és memóriavezérlők) emelkedtek az előző negyedévhez képest.

A cég a múlt héten jelentette be, hogy technológia licenc-megállapodást írt alá a Sony-val, a Sony Computer Entertainment-tel és a Toshibával. A három vállalat a Rambus két nagysebességű interfésztechnológiáját licenceli. A Yellowstone memóriatechnológia és a Redwood interfész a várhatóan a Sony PlayStation játékkonzol következő generációjában debütáló Cell architektúrát szolgálja majd ki.

A Rambus részvényárfolyama hétfőn a Nasdaqon változatlan, 8,40 dollár maradt. Az elmúlt egy évben a részvényárfolyam 3,08-9,75 dollár között volt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:12

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.