:

Szerző: Vörös Péter

2003. január 14. 08:00

A Salomon Smith Barney felemelte az Intel forgalom- és nyereségelőrejelzését

[Bloomberg] Jonathan Joseph, a Salomon Smith Barney elemzője felemelte az Intel negyedik negyedéves forgalom- és profitelőrejelzését hivatkozva arra, hogy magasabb volt a kereslet a világ legnagyobb félvezetőgyártójának termékei iránt Európában és Ázsiában.

[Bloomberg] Jonathan Joseph, a Salomon Smith Barney elemzője felemelte az Intel negyedik negyedéves forgalom- és profitelőrejelzését hivatkozva arra, hogy magasabb volt a kereslet a világ legnagyobb félvezetőgyártójának termékei iránt Európában és Ázsiában.

Joseph arra számít, hogy a vállalat részvényenként 15 centes nyereséget és 7,1 milliárd dolláros forgalmat fog elérni, a korábbi várakozás részvényenként 14 cent és 6,95 milliárd dollár volt. Az elemző ezenkívül 18 dollárról 20 dollárra emelte fel részvényárfolyam-előrejelzését. A First Call által megkérdezett elemzők részvényenként 14 centes nyereségre számítanak.

A szakértő kiemelte, hogy a félvezetőárak a becsültnél magasabbak voltak. Joseph szerint a hordozható eszközökben és a szerverekben használt processzorok forgalma hozzájárult az átlagos eladási árak emelkedéséhez. Joseph 1999-ben csatlakozott a Salomon Smith Barney-hoz, ahol a félvezetőiparral foglalkozik.

Az elemző részvényenként 60 centről 65 centre emelte az Intel 2003-as nettó nyereségelőrejelzését. A 2003 első negyedévben a forgalom várhatóan 4-5 százalékkal esik vissza a negyedik negyedévhez képest.

Ugyanakkor Christopher Danely, a J.P. Morgan Chase & Co. elemzője csökkentette a cég első negyedéves nyereségbecslését: szerinte részvényenként 12 centes nyereségre és 6,5 milliárd dolláros forgalomra lehet számítani, korábban 13 centes profitot és 6,7 milliárd dolláros forgalmat várt az elemző.

Danely szerint az előrejelzéseknél alacsonyabb volt a PC-forgalom az ünnepi szezonban a kiskereskedelmi láncoknál, ez pedig ahhoz vezethet, hogy magasabb készletek halmozódnak fel az Intelnél. A szakértő szerint a processzorok alacsonyabb ára és a gyárak alacsonyabb kapacitáskihasználtsága a vállalat nyereségének csökkenését eredményezheti.

Az Intel részvényárfolyama tegnap 4 centtel (0,23 százalékkal) 17,38 dollárra csökkent. Az elmúlt egy évben a részvényárfolyam 12,95-35,19 dollár között volt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 03:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.