Szerző: Vörös Péter

2003. január 13. 08:57

A Lexmark a várakozásoknál jobb eredményekre számít

[WSJ] A Lexmark International pénteken bejelentette, hogy a korábbi várakozásoknál jobb eredményekre számít a negyedik negyedévben, ugyanakkor a 2003 első negyedéves várható profit alacsonyabb lesz az előrejelzéseknél.

[WSJ] A Lexmark International pénteken bejelentette, hogy a korábbi várakozásoknál jobb eredményekre számít a negyedik negyedévben, ugyanakkor a 2003 első negyedéves várható profit alacsonyabb lesz az előrejelzéseknél.

A világ második legnagyobb irodainyomtató-gyártója közölte, hogy a negyedik negyedéves nyereség részvényenként 88-90 cent lesz, míg a forgalom 5-6 százalékkal emelkedik. A First Call által megkérdezett elemzők részvényenként 77 centes profitra számítottak. A cég októberben részvényenként 70-80 centre emelte negyedik negyedéves profitelőrejelzését, miután korábban részvényenként 67-77 centes eredményre számítottak.

A Lexmark által most előre jelzett negyedik negyedéves forgalomnövekedés az októberi előrejelzés felső végén van. A cég 2001 negyedik negyedéves forgalma (1,15 milliárd dollár) alapján a vállalat arra számít, hogy a negyedik negyedéves forgalom 1,21-1,22 milliárd dollár körül lesz.

Ami a közeljövőt illeti, a Lexmark 2003 első negyedévében részvényenként 62-72 centes nyereségre számít. A First Call által megkérdezett elemzők részvényenként 72 centes profitra számítottak.

A bejelentéssel egy időben a Lexmark azt is közölte, hogy egy bíróság ideiglenes végzést hozott azzal kapcsolatban, hogy a Static Control Components Inc.-nek le kell állítania az egyes Lexmark lézernyomtatókhoz fejlesztett festékkazettákban használatos Smartek mikrochipek gyártását és értékesítését. A Lexmark csütörtökön bejelentette, hogy a végzés addig marad hatályban, amíg a Kentucky-beli szövetségi kerületi bíróság meg nem hallgatja a Lexmark előzetes tiltó intézkedést kérő beadványát.

A Lexmark azt panaszolja, hogy a Smartek mikrochipekben a cég szerzői jogvédelem alá eső szoftvereinek másolatai találhatók és ezeket a Static Control a célból értékesíti, hogy kijátssza a Lexmark technológiai ellenőrzését, ezáltal lehetővé teszi az illetéktelen hozzáférést a Lexmark védett szoftvereihez, valamint a Lexmark Prebate festékpatronok engedély nélküli újragyártásához.

Pénteken a Lexmark részvényárfolyama 4,00 dollárral (6,04 százalékkal) 62,26 dollárra esett vissza. Az elmúlt egy évben a részvényárfolyam 41,94-69,50 dollár között volt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról