Szerző: roberto

2003. január 10. 19:46:21

Mandrake Linux 9.1 első béta: tessék szavazni!

[Mandrakesoft] Hamarosan megjelenik a Mandrake Linux 9.1 első bétája,

[Mandrakesoft] Hamarosan megjelenik a Mandrake Linux 9.1 első bétája, olvasható a Mandrake weboldalán. A rendszer újdonságai közé fog tartozni az XFree86 4.3 bétája, továbbá jó pár GTK+ 2-re portolt Mandrake-specifikus alkalmazás, köztük a telepítő és egyéb beállítóprogramok. A cég közleménye szerint a 9.1 első bétája egyetlen CD-re rá fog férni, a disztribúcióba bekerülő további csomagokról azonban a MandrakeClub regisztrált felhasználói dönthetnek.

A rendszer mindenképp tartalmazni fogja az olyan alapvető szoftvereket, mint az XFree86, a KDE, a GNOME, a GIMP, az Xmms, a Mozilla, vagy éppen az OpenOffice, ezekre tehát fölösleges szavazni. Mivel a rendszer LSB-kompatibilis lesz, hasonlóképp szükségtelen az LSB által igényelt szoftverek megjelölése. A többi azonban már a felhasználói igényeken múlhat.

Szavazati joga viszont nem minden Mandrake-felhasználónak van. A cég már több mint egy éve szorgalmazza, hogy a disztribúciót kedvelők lépjenek be a Mandrake felhasználói klubba, és fizessék a havi tagdíjat. Az eddigi stratégiába tökéletesen illeszkedik, hogy a disztribúciót felépítő csomagok sorsáról csak a regisztrált klubtagok dönthetnek. A részleteket a mandrakeclub.com oldalon olvashatjuk. A legtöbb szavazatot eddig egyébként a magyar fejlesztésű MPlayer médialejátszó kapta.

a címlapról