Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. január 10. 16:15

A kancelláriához fordult a Munkáspárt a támogatott internetcsomagok ügyében

A Miniszterelnöki Hivatalhoz (MEH) fordult a Munkáspárt , miután a korábbi petícióra adott válasz kapcsán az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) vezetőjének írt levélben foglalt kérdésekre és javaslatokra nem érkezett felelet. A Munkáspárt az ügy kivizsgálását kéri Kiss Elemértől, a MEH vezetőjétől.

[HWSW] A Miniszterelnöki Hivatalhoz (MEH) fordult a Munkáspárt, miután a korábbi petícióra adott válasz kapcsán az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) vezetőjének írt levélben foglalt kérdésekre és javaslatokra nem érkezett felelet. A Munkáspárt az ügy kivizsgálását kéri Kiss Elemértől, a MEH vezetőjétől.

Az októberben átadott petícióban kilenc kérdést intézett a Munkáspárt és a Netért Egyesület a minisztérium vezetéséhez. A kérdések egyfelől a támogatási rendszer részleteire, másfelől a támogatásból kimaradókkal kapcsolatos elképzelésekre vonatkoznak. A petícióban foglalt kérdésekre ugyan választ kapott a Munkáspárt és a Netért is, ám Vajnai Attila, a Munkáspárt alelnöke szerint nem mindegyikre. A Munkáspárt ezzel kapcsolatos ismételt érdeklődésére azonban már nem érkezett válasz Kovács Kálmántól.

A MEH-nek küldött levélben Vajnai Attila megemlíti Kovács Kálmán egy korábbi nyilatkozatát, melyben a miniszter a Matáv ügyeivel kapcsolatos német diplomáciai nyomásgyakorlásról beszél. A kérdés tisztázását külpolitikai érdeknek is tekinti Vajnai.

A Munkáspárt alelnöke levelében értetlenségét fejezi ki a hatósági áron alapuló átalánydíj bevezetésének elutasításával kapcsolatban, s rámutat: a jelenlegi konstrukcióban az állami támogatás mértéke nem meríti ki az erre fordítható költségvetési keretet, a maradványösszegből pedig további internetes kedvezmények nyújtására lenne lehetőség.

Vajnai kéri, hogy a levélben foglaltakat a kancellárminiszter vizsgálja ki és tegye lehetővé, hogy a közérdekű kérdésekre választ kapjanak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról