Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. január 10. 17:45

Már nem a franciáké a magyarországi Vivendi

Várhatóan február végén kapja meg valamennyi hatóság jóváhagyását a GMT Communications Partners és az AIG Emerging Europe Infrastructure Fund L.P. (EEIF) a Vivendi Telecom Hungary megvásárlására. Ezt követően derül ki majd az is: pontosan mennyiért kelt el a vezetékes piac 12 százalékával rendelkező távközlési vállalat.

[HWSW] Várhatóan február végén kapja meg valamennyi hatóság jóváhagyását a GMT Communications Partners és az AIG Emerging Europe Infrastructure Fund L.P. (EEIF) a Vivendi Telecom Hungary megvásárlására. Ezt követően derül ki majd az is: pontosan mennyiért kelt el a vezetékes piac 12 százalékával rendelkező távközlési vállalat.

A két befektető, melyek 50-50 százalékban osztoznak a Vivendi tuajdoni hányadán, szándékuk szerint legalább öt évig megtartják érdekeltségüket a távközlési vállalatban. Az új tulajdonosok beruházások, illetve cégvásárlások útján kívánják erősíteni a Vivendi pozícióját. A GMT képviselője szerint esély van arra is, hogy a Vivendi -- fejlesztései révén -- vezető szerephez jusson a szélessávú szolgáltatások piacán.

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter szerint a Vivendi megvásárlásával lett esély a távközlési liberalizációhoz szükséges "duális távközlési piac" kialakítására. A Matáv közel 80 százalékos pozícióját csak egy versenyképes piaci szereplő tudja megingatni.

A konzorcium pénzügyi tanácsadója szerint a Vivendi megvásárlása a 2002. év legjelentősebb komplex felvásárlási ügylete Közép- és Kelet-Európában. A Vivendi 450 millió dollárt (több mint százmilliárd forintot) kért a magyarországi leányvállalatért, ám a hírek szerint végül ennél kevesebbért kelt el a kilenc távközlési körzetben szolgáltató vállalat.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

haláleset

1

Meghalt a Samsung elnöke

2020. október 26. 12:08

A vitatott módszereiről híres vezetőt 78 éves korában, többéves kórházi ápolás után érte a halál.