Szerző: Bodnár Ádám

2003. január 10. 10:46

A Seagate közzétette második negyedéves eredményeit

A nemrég ismét tőzsdére vonult Seagate bejelentette második negyedéves eredményeit.

A nemrég ismét tőzsdére vonult Seagate bejelentette második negyedéves eredményeit.

A merevlemezeket gyártó vállalat közleménye szerint a nettó nyereség 198 millió dollár, azaz részvényenként 43 cent volt, míg egy évvel korábban 124 millió dollár, vagyis részvényenként 31 cent. A december 27-én véget ért negyedévben a forgalom 1,73 milliárd dollárt tett ki, amely 6,4 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakában elért 1,63 milliárd dollárnál. A második negyedév során a Seagate 18,3 millió merevlemezt értékesített.

A szeptember 27-én zárult első pénzügyi negyedévben a Seagate nettó nyeresége háromszorosára, 34 millió dollárról 110 millió dollárra nőtt az előző év hasonló időszakához képest, míg a cég forgalma 1,29 milliárd dollárról 1,58 milliárd dollárra emelkedett. A vállalat 16,7 millió merevlemezt adott el a negyedév során.

Az 1979-ben alapított vállalat 2000 novemberében 1,7 milliárd dollárért került magánkézbe. A cég decemberben vonult ismét tőzsdére, amikor 72,5 millió részvényt bocsátott ki. Bár a vállalat központja a kaliforniai Scotts Valley-ben található, a céget formálisan a kajmán-szigeteki New SAC irányítja.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról