Szerző: Vörös Péter

2000. május 8. 08:54

Európai PC eladások az első negyedévben

Az egy évvel korábbi 7,1 millió PC-ről 7,5 millió darabra nőtt az eladott PC-k száma Európában (5,6%-os növekedés) a Dataquest adatai szerint. Az asztali PC-k növekedési aránya kedvezőtlen, kevesebb mint 1%-os volt az első negyedévben. A laptop PC szállítások viszont 38%-kal nőttek - és itt is inkább a különféle hiányjelenségek miatt jelentkező kínálati gondok akadályozták a még gyorsabb növekedést.
A piacvezető az első negyedévben a Compaq volt 14%-kal. Az első öt helyezett közül csak a Dell és a Hewlett-Packard tudta növelni piaci részesedését: a Dell részesedése 9,1 %-ra nőtt (ez a harmadik helyhez volt elég), míg a HP-é 6,9%-ra.
Németországban 1,7 millió PC-t adtak el az első negyedévben (5,3%-os növekedés). Nagy-Britannia a második 1,5 millió eladott PC-vel (8,9%-os növekedés a tavalyi év hasonló időszakához képest).

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról