:

Szerző: Vörös Péter

2000. május 8. 08:54

Enrico Pesatori kilépett a Compaq-tól

Az eredeti tervek szerint még Pesatori jelentette volna be a cég új, nagyteljesítményű, 32 processzoros szerver családját, a Wildfire-t, amely a Compaq 'NonStop eBusiness' nevű Internet stratégiájának egyik középponti része lesz. Pesatori a nemrég alapított Synaxia nevű cég elnök-vezérigazgatója lesz (az újonc vállalat Silicon Server elnevezésű, gyors, specializált chip-eket használó szervereket készít).
A lépés időzítése még a céghez közel álló szakértőket is meglepte. Az utódlás kérdése egyelőre nyílt: Pesatori-hoz a Compaq vállalati szerver és megoldás termékcsoport tartozott, az Intel-alapú szerverek, az Alpha-alapú szerverek ill. a tárolási termékek; átmenetileg e három részleg közvetlenül Michael Capellas elnök-vezérigazgató alá fog tartozni. A szakértők szerint Bill Heil, a Pesatori-csoport legerősebb hardvereit (így többek között a Wildfire-t) gyártó egységének vezetője az egyik legvalószínűbb utód.
A korábban Pesatori-hoz tartozó negyedik ('szolgáltatások és megoldások') divízió a Peter Blackmore-hoz tartozó értékesítési csoporthoz olvadt be.
Pesatori korábban a Digital Equipment-nél dolgozott és 1997-ben csatlakozott a Compaq-hoz, amikor a cég felvásárolta a Tandem Computers-t is és egyike volt azon kevés felsővezetőknek, akik eddig "túlélték" az utóbbi három év átszervezéseit (cégfelvásárlások + a Michael Capellas/Eckhard Pfeiffer váltás ill. annak "utórezgései").
A Compaq 1 milliárd $-os bevételt remél az idén a Wildfire-től: az új szerver család legkisebb tagja, a GS80 max. 8 db Alpha 21264A processzort használ, míg a csúcskatetóriájú GS320-ba 32 Alpha processzort lehet használni. A várható árak: GS80 (100.000$ alatt) ill. GS320 (kb. 1,5 millió $).

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 03:20

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.