:

Szerző: Barna József

2003. január 8. 10:15

A Gateway ismét csökkentette negyedéves várakozásait

Theodore Waitt
Ted Waitt
[WSJ] A Gateway tegnap bejelentette, hogy a vállalat negyedik pénzügyi negyedéves eredményei a korábban lejjebb szállított várakozásoknál is gyengébben alakulnak. A kiábrándító eredmények hátterében a vártnál rosszabb forgalom és a jelentős árengedményektől megnyirbált haszonrés áll.

A Gateway immár 18-19 centes részvényenkénti veszteséggel számol a negyedik negyedévben, szemben a korábbi 13 centes várakozásokkal. A vállalat egyben közölte, hogy egy jelentős ügyfelével folytatott vita kimenetelétől függően további 3 centtel nőhet a részvényenkénti veszteség. A Thomson First Call által megkérdezett elemzők 14 centes részvényenkénti veszteséget jeleztek előre.

A vállalat a harmadik pénzügyi negyedéves eredmények nyilvánosságra hozatalakor még úgy számolt, hogy a jelenlegi negyedévben 1,19-1,38 milliárd dollár közötti forgalmat érhet el részvényenként 10-13 cent közötti adózás előtti veszteség mellett. A cég a harmadik negyedévet 49,7 millió dolláros (részvényenként 15 centes) veszteséggel és 1,12 milliárd dolláros forgalommal zárta.

Ted Waitt elnök-vezérigazgató azonban december elején lefelé módosította a várakozásokat és úgy nyilatkozott, hogy a legjobb esetben is csupán a korábbi előrejelzések minimumát érheti el a cég. A most kiadott profitfigyelmeztetés szerint azonban Gateway mindössze 1,06 milliárd dolláros forgalmat vár a negyedévre. Amint Waitt közölte, noha a gyenge negyedév eleji keresletet agresszív akciókkal sikerült ellensúlyoznia a vállalatnak, az árengedmények hatására jelentősen csökkent a haszonrés. A vállalatvezető egyben kilátásba helyezte további költségcsökkentő intézkedések és átszervezések bevezetését is.

Tegnap a Gateway részvényeinek árfolyama a rendes kereskedésben 3,9 százalékkal csökkent, majd a tőzsdezárás utáni kereskedésben további 6,9 százalékkal 2,95 dollárra esett vissza.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.