Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. január 07. 10:52:15

Elkelt a Vivendi

[Népszabadság] A súlyos anyagi gondokkal küszködő francia anyacég vevőt talált magyarországi leányvállalatára, a Vivendi Telecom Hungaryre (VTH) -- adta hírül a Népszabadság . A vásárlók az American International Group (AIG) és a brit GMT Communications Partners Limited .

Vivendi[Népszabadság] A súlyos anyagi gondokkal küszködő francia anyacég vevőt talált magyarországi leányvállalatára, a Vivendi Telecom Hungaryre (VTH) -- adta hírül a Népszabadság. A vásárlók az American International Group (AIG) és a brit GMT Communications Partners Limited.

Bár a Vivendi 450 millió dollárt (több mint százmilliárd forintot) kért a második legnagyobb magyarországi távközlési vállalatért, a Népszabadság információi szerint a VTH ennél kevesebb összegért kelt el.

Az AIG Global Investment Group tavaly augusztus végén vett részt egy, a Hilton Budapest WestEndben rendezett távközlési konferencián, ahol az előadók között volt Kovács Kálmán miniszter és Pataki Dániel, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) helyettes államtitkára is. 2002 októberében jelentette be az IHM, hogy a két cég magyarországi távközlési befektetési lehetőségek után érdeklődik.

A VTH tavaly egyesítette hazai érdekeltségeit, így a most eladott vállalat magában foglalja a távközlési, internetes és az üzleti adatátviteli szolgáltatásokat egyaránt. A Vivendi a hazai távközlési piac több mint 10 százalékát tudja magáénak, országszerte félmillió előfizetőt, további kommunikációs vállalkozásaival pedig 12 000 ügyfelet szolgál ki.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 20. 23:01

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.