Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

A Network Associates vállalati spamszűrő alkalmazásokat dob piacra

Barna József, 2003. január 06. 18:33
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[ZDNet, HWSW] A Network Associates ma sajtóközleményben jelentette be, hogy megvásárolta a spamszűrő alkalmazásokat fejlesztő Deersoft ot. Az ügylet pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra, de a Network Associates jelezte, hogy a jövőben további spam- és tartalomszűrő technológiákat kíván megszerezni.

[ZDNet, HWSW] A Network Associates ma sajtóközleményben jelentette be, hogy megvásárolta a spamszűrő alkalmazásokat fejlesztő Deersoftot. Az ügylet pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra, de a Network Associates jelezte, hogy a jövőben további spam- és tartalomszűrő technológiákat kíván megszerezni.

A felvásárlás révén a Network Associates tulajdonába került a Deersoft otthoni és vállalati felhasználóknak szánt, kéretlen leveleket szűrő alkalmazásaiban felhasznált technológiák összessége, és a cég a Deersoft eredetileg nyílt forráskódú SpamAssassin technológiáját használja majd fel a vállalati piacra szánt spamszűrő termékeinek elkészítéséhez. Eddig a Network Associates csupán az otthoni felhasználókat megcélzó McAfee SpamKiller szoftverrel volt jelen e piacon.

A tervek szerint a biztonságtechnikai vállalat még az idei második negyedévben piacra dobja a Deersoft-technológiát használó McAfee SpamKiller Enterprise szoftvert, majd még szintén a második negyedév során integrálja azt ePolicy Orchestrator központi menedzsmentkonzoljába. Később, a második félévben a technológia belekerül a WebShield és GroupShield alkalmazásokba, majd a SpamKiller szoftverbe is.

A kéretlen leveleket blokkolni képes alkalmazások piaca várhatóan robbanásszerű növekedés előtt áll, hiszen a piackutató és -elemző cégek az utóbbi időben egyre sötétebb képet festenek a spam terjedéséről és a kézzelfogható anyagi károkról. A Gartner piackutató cég becslése szerint egy 10 000 főnél több alkalmazottat foglalkoztató vállalat számára akár évi 13 millió dolláros kárt is okozhat csak a hálózaton belülről küldött spamek miatti produktivitás-csökkenés.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.