Szerző: Barna József

2003. január 6. 18:33

A Network Associates vállalati spamszűrő alkalmazásokat dob piacra

[ZDNet, HWSW] A Network Associates ma sajtóközleményben jelentette be, hogy megvásárolta a spamszűrő alkalmazásokat fejlesztő Deersoft ot. Az ügylet pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra, de a Network Associates jelezte, hogy a jövőben további spam- és tartalomszűrő technológiákat kíván megszerezni.

[ZDNet, HWSW] A Network Associates ma sajtóközleményben jelentette be, hogy megvásárolta a spamszűrő alkalmazásokat fejlesztő Deersoftot. Az ügylet pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra, de a Network Associates jelezte, hogy a jövőben további spam- és tartalomszűrő technológiákat kíván megszerezni.

A felvásárlás révén a Network Associates tulajdonába került a Deersoft otthoni és vállalati felhasználóknak szánt, kéretlen leveleket szűrő alkalmazásaiban felhasznált technológiák összessége, és a cég a Deersoft eredetileg nyílt forráskódú SpamAssassin technológiáját használja majd fel a vállalati piacra szánt spamszűrő termékeinek elkészítéséhez. Eddig a Network Associates csupán az otthoni felhasználókat megcélzó McAfee SpamKiller szoftverrel volt jelen e piacon.

A tervek szerint a biztonságtechnikai vállalat még az idei második negyedévben piacra dobja a Deersoft-technológiát használó McAfee SpamKiller Enterprise szoftvert, majd még szintén a második negyedév során integrálja azt ePolicy Orchestrator központi menedzsmentkonzoljába. Később, a második félévben a technológia belekerül a WebShield és GroupShield alkalmazásokba, majd a SpamKiller szoftverbe is.

A kéretlen leveleket blokkolni képes alkalmazások piaca várhatóan robbanásszerű növekedés előtt áll, hiszen a piackutató és -elemző cégek az utóbbi időben egyre sötétebb képet festenek a spam terjedéséről és a kézzelfogható anyagi károkról. A Gartner piackutató cég becslése szerint egy 10 000 főnél több alkalmazottat foglalkoztató vállalat számára akár évi 13 millió dolláros kárt is okozhat csak a hálózaton belülről küldött spamek miatti produktivitás-csökkenés.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 26. 21:29

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!