Szerző: Bodnár Ádám

2003. január 3. 11:25

Az Apple kiadta az iCal 1.0.1 és az iSync 1.0 szoftvereket

Az Apple bejelentette, hogy elkészült az iCal naptárprogram első

[HWSW] Az Apple bejelentette, hogy elkészült az iCal naptárprogram első frissítése, az 1.0.1 változat, valamint a különböző más eszközökhöz történő adat-szinkronizálás lehetőségét biztosító iSync segédprogram végleges, 1.0 verziója. Az iCal szoftvert szeptemberi bemutatása óta világszerte már több mint 1 millió példányban használják. "Alig néhány hónap alatt az iCal és az iSync Mac felhasználók ezrei számára vált a mindennapi munka szerves részévé, melyek segítségével jobban rendszerezhetik személyes adataikat és egyszerűbben magukkal vihetik bárhova" -- mondta Sina Tamaddon, az Apple alkalmazói szoftverekért felelős alelnöke.

Az iCal internetes megosztási lehetősége egyedülálló a naptárprogramok között. A felhasználók hozzáférhetővé tehetik saját naptáraikat az interneten, illetve csatlakozhatnak mások megosztott naptáraihoz is, így lehetővé válik közös események szervezése. Minden csatlakozott felhasználó naptára önműködően frissül, amikor az eredeti naptár tulajdonosa frissíti az adatokat. Az iCal bemutatása óta több független webhely is publikál már nyilvános naptárakat. Az egyik legnépszerűbb, az iCalShare.com már több, mint 780 naptárat hirdet 28 kategóriában. Minden Mac felhasználó kapcsolódhat akárhány ilyen megosztott naptárhoz, így például mindig naprakész információhoz juthat kedvenc futballcsapatának vagy előadójának programjáról. Az iCalShare.com még egy Sherlock modult is kínál, melynek segítségével kulcsszavak szerint keresni lehet mások naptárai között.

Az iSync 1.0 együttműködik a Mac OS X 10.2 "Jaguar" változat Címtár (Address Book) programjával és az iCal naptárprogrammal, hogy szinkronban tartsa az adatokat a Mac számítógépen, Bluetooth-kompatibilis telefonokon, Palm OS tenyérszámítógépeken, az Apple iPod mobil MP3 lejátszóján illetve az Apple .Mac szolgáltatásának segítségével akár másik Mac gépeken is. Az iSync 1.0 segítségével a felhasználók szinkronban tarthatják helyi címjegyzéküket a Mac számítógépen és .Mac tárhelyükön is, így az interneten keresztül bárhonnan hozzáférhetnek fontos adataikhoz. Az iSync lehetővé teszi az előre ütemezett szinkronizációt is, így megkönnyíti az adatok karbantartását több Mac számítógépen, egyszerre.

Az iCal 1.0.1 frissítő és az iSync 1.0 letölthető az Apple weblapjáról. A két Mac számítógép közötti szinkronizációhoz .Mac előfizetés szükséges. Az iCal 1.0.1 és a végleges iSync 1.0 használatához a Mac OS X operációs rendszer 10.2.3 változata szükséges.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról