Szerző: mz

2000. május 8. 08:57

Abit-linux

Az Abit - mely már eddig is elkötelezettnek mutatkozott a linuxos társadalom iránt - ma bejelentette Gentus néven futó Linux disztribúciójának második kiadását.
2000 februárjában az Abit volt az első hardvergyártó, aki elsődleges céljaként a hardverkompatibilitási problémák megoldását megjelölve saját Linux-disztribúciót jelentetett meg. Az Abit minden új alaplaphoz hozzácsomagolja a Gentus CD-it, illetve saját közösség létrejöttét támogatja a www.gentus.com címen. A Gentus 2.0 most még inkább kiterjeszti a lehetőségeket, ugyanis támogatja a VIA és AMD hardvereket is.
A Gentus az egyéb disztribúciókban megszokott hangkártya-kezelési képességekkel rendelkezik. Megtalálhatók benne továbbá az Intel 810-as chipsetjének integrált grafikai vezérlőjéhez, illetve a Creative Sound Blaster Live! sorozathoz készült illesztőprogramok is.
Az NVidia tulajdonosok is örülhetnek, mert a disztribúció támogatja a GeForce és TNT2 chipseteket is.
A csomag további érdekességekkel is szolgált, ezért javaslom a fenti link meglátogatását.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról