Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. december 27. 17:54

Magyar Elektronikus Könyvtár Erdélyben is

A Kolozsvári Műszaki Egyetemen helyezték üzembe azt a szervert, melyen a Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK) teljes állományát tükrözik a jövőben. Az erdélyi tükrözéshez a szervert a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Program (NIIF) biztosította.

[HWSW] A Kolozsvári Műszaki Egyetemen helyezték üzembe azt a szervert, melyen a Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK) teljes állományát tükrözik a jövőben. Az erdélyi tükrözéshez a szervert a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Program (NIIF) biztosította.

A tükrözés célja -- mint az új szerver elindításáról tájékoztató e-mailben olvasható -- hogy az erdélyi magyar, és a magyar kultúra és tudomány iránt érdeklődő internetes közönség könnyebben, gyorsabban hozzáférjen a MEK által szolgáltatott elektronikus dokumentumokhoz és egyéb digitális tartalmakhoz.

A MEK romániai tükörszerverének üzemeltetésében közreműködő Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság vállalta továbbá, hogy összegyűjti a romániai magyar nyelvű elektronikus dokumentumokat, melyeket a MEK rendelkezésére bocsát további katalogizálás, feldolgozás és szolgáltatás céljára. A NIIF még egy szervert adott a MEK projektnek, melyet jövőre helyeznek üzembe a pozsonyi műegyetemen.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 25. 21:11

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!