Szerző: Vörös Péter

2002. december 20. 14:16

A hollywoodi stúdiók beperelték a DVD X Copy gyártóját

Hét nagy hollywoodi stúdió csütörtökön beperelte a 321 Studios t, amely nemrég DVD-másolásra alkalmas szoftvert dobott piacra. A stúdiók illegális tevékenységgel vádolja a céget: a DVD Copy Plus, illetve DVD X Copy szoftverrel a felhasználó bármilyen DVD-filmet le tud másolni CD-re vagy DVD-re, az eredeti DVD kódolt másolásvédelmének kijátszásával.

Hét nagy hollywoodi stúdió csütörtökön beperelte a 321 Studiost, amely nemrég DVD-másolásra alkalmas szoftvert dobott piacra. A stúdiók illegális tevékenységgel vádolja a céget: a DVD Copy Plus, illetve DVD X Copy szoftverrel a felhasználó bármilyen DVD-filmet le tud másolni CD-re vagy DVD-re, az eredeti DVD kódolt másolásvédelmének kijátszásával.

A Columbia Pictures Industries, a Disney Enterprises, a Metro-Goldwyn-Mayer Studios, a Tri-Star Pictures, a Time Warner Entertainment Company, a Universal City Studios és a The Saul Zaentz Company azt állítja, hogy a szoftverek digitális kalózkodásra alkalmasak, ezért arra kérik a bíróságot, hogy tiltsa meg azok értékesítését és terjesztését. A stúdiók a károk megtérítését a cég szoftvereladásaiból szeretnék elérni.

Amikor a 321 Studios első terméke, a DVD-ről CD-re történő másolásra alkalmas DVD Copy Plus megjelent, a céget még nem perelték be a hollywoodi stúdiók, mivel ebben az esetben nem sértett szövetségi törvényt a vállalat. Hollywood akkor úgy vélte, hogy nem érdemes pereskedni.

Más a helyzet most, hogy a 321 Studios piacra dobta DVD X Copy nevű termékét, amellyel az eredeti DVD-ről üres DVD-re teljesen megegyező másolatot lehet készíteni, minőségromlás nélkül.

"A helyzet alapvetően megváltozott, amikor a második termék megjelent és a cég igen agresszívan elkezdte értékesíteni azt" -- mondta Patricia Benson, a filmstúdiók ügyvédje. A stúdiók fenntartják azt a véleményüket, hogy a 321 Studios mindkét terméke megsérti a Digitális Millennium Szerzői Jogi Törvényt, amely szerint illegális bármely olyan technológia vagy eszköz terjesztése, amely lehetővé teszi a felhasználó számára a tartalomtulajdonos által beépített másolásvédelem kijátszását.

Elizabeth Sedlock, a 321 Studios szóvivője elmondta, hogy a cég nézete szerint a szoftverek nem illegálisak. Sedlock azt is közölte, hogy a vállalat eddig körülbelül 150 ezer példányt adott el a két programból.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 26. 21:14

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!