Szerző: Barna József

2002. december 19. 14:58

Aranyat érdemel az nForce2 is

A tajvani Soltek ma jelentette be, hogy újabb modellekkel bővíti aranyozott nyomtatott áramköri lapra épített, exkluzív Golden Flame alaplapcsaládját. Noha erre a vállalat sajtóközleménye nem tér ki, feltehetően -- akárcsak a Granite Bay chipkészletes SL-85FR esetében -- ezúttal is korlátozott példányszámban megjelenő termékekről van szó, egészen pontosan az NVIDIA nForce2 lapkakészletre épülő SL-75FRN és SL-75FRN-R egyedi példányairól.

[HWSW] A tajvani Soltek ma jelentette be, hogy újabb modellekkel bővíti aranyozott nyomtatott áramköri lapra épített, exkluzív "Golden Flame" alaplapcsaládját. Noha erre a vállalat sajtóközleménye nem tér ki, feltehetően -- akárcsak a Granite Bay chipkészletes SL-85FR esetében -- ezúttal is korlátozott példányszámban megjelenő termékekről van szó, egészen pontosan az NVIDIA nForce2 lapkakészletre épülő SL-75FRN és SL-75FRN-R egyedi példányairól.

Mindkét lap az AMD Athlon és Duron processzorokat támogató nForce2 SPP és MCP chipekre épül, és 1 8x AGP, 5 PCI és 3 DDR DIMM foglalatot tartalmaz. Utóbbiakba összesen 3 Gbyte DDR266/333/400 memóriamodul helyezhető. A lapok az MCP chipnek köszönhetően képesek ATA-133 perifériák és USB 2.0 eszközök kezelésére, valamint az integrált AC'97 audiokodek segítségével hatcsatornás hangzás megszólaltatására. Az SL-75FRN-R modellen ezen túlmenően található egy Promise Serial ATA-vezérlő is.

Mindkét lap lehetőséget ad a túlhajtásra, így a rendszerbusz órajelének, a magfeszültségnek, a memóriafeszültségnek, az AGP-feszültségnek és a szorzónak a módosítására. A termékekhez a Soltektől megszokott szoftvercsomag jár, mely a Trend Micro PC-cillin 2002, a PowerQuest, a PartitionMagic 6.0 SE, a Drive Image 4.0, a FarStone Virtual Drive 7 és a RestoreIT 3 alkalmazásokat tartalmazza.

a címlapról