Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. december 18. 16:12

ADSL-alternatíva a fővárosban

Vezeték nélküli internetszolgáltatással kívánja lefedni az ADSL-mentes területeket az EnterNet 2001 Kft. Az EnterNet egyelőre még csak a fővárosban építette ki a szolgáltatáshoz szükséges antennarendszert, az ország más területein a korábban elindított aironet szolgáltatását kínálja.

[HWSW] Vezeték nélküli internetszolgáltatással kívánja lefedni az ADSL-mentes területeket az EnterNet 2001 Kft. Az EnterNet egyelőre még csak a fővárosban építette ki a szolgáltatáshoz szükséges antennarendszert, az ország más területein a korábban elindított aironet szolgáltatását kínálja.

Árát és paramétereit tekintve az ADSL-lel versenyképes internet-hozzáférés szolgáltatást indított december elején az EnterNet Budapest IV., IX., XIII., XVII., XVIII., XIX., XXI. és XXII. kerületeiben. A szolgáltató elsősorban az ADSL-lefedettség fehér foltjait használja ki: az rdsl néven kínált vezeték nélküli hozzáférés lefedettségét a szolgáltatóhoz eddig beérkezett és technikai okokból visszautasított kérelmek elhelyezkedése alapján határozták meg.

Nagy Konrád, az EnterNet műszaki igazgatója érdeklődésünkre elmondta, a szolgáltatás igénybevételének feltétele, hogy a kiépített antenna 4 kilométeres körzetén belül legyen az előfizető, valamint a telepítési pont és az antenna között ne legyen fizikai akadály. Nagy szerint az érdeklődőkkel a megrendeléstől számítva egy-két napon belül felveszik a kapcsolatot, s ha a kiépítés minden feltétele teljesül, akár egy hét múlva már lehet is internetezni.


A jelenleg lefedett területek

Bondor Tamás, a szolgáltató marketing-kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a helyszíni felmérés ingyenes, s a bekötésnek is csak a szolgáltató honlapján feltüntetett díja van. A beltéri eszközök a szolgáltató tulajdonában maradnak, azok használata a havidíjban már benne van.

A szolgáltatás legolcsóbb -- otthoni felhasználóknak kínált -- díjcsomagja, mely 384/64Kbit/s sebességet nyújt, 22 500 forintos belépési és 9 800 forintos havidíjat kóstál (+ áfa). Az üzleti felhasználóknak már fix IP-címmel, 384/64-től 1500/384-es sebességig kínálnak hozzáférést havi 19 800 és 99 800 forint (+ áfa) közti árakon.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról