Szerző: Bodnár Ádám

2002. december 18. 14:49

A Toshiba Tablet PC konfigurációja kelendőbb a vártnál

A Toshiba Computer bejelentette, hogy a vártnál nagyobb sikerre való tekintettel 35 százalékkal megemeli a Portege 3500 Tablet PC gyártási volumenét.

A Toshiba Computer bejelentette, hogy a vártnál nagyobb sikerre való tekintettel 35 százalékkal megemeli a Portege 3500 Tablet PC gyártási volumenét.

A cég közleménye szerint a készülékből novemberben, az ünnepi szezon elején lényegesen több fogyott a vártnál, az első szállítmány ugyanis két hét alatt elkelt a kiskereskedelmi üzleteken, illetve a shoptoshiba.com weboldalon keresztül.

A Tablet PC-k általában 1,5 kilogramm körüli tömegű számítógépek, amelyeknek mérete megegyezik egy mininotebookéval. A 10 vagy 12 hüvelykes kijelzőre elektromágneses elven működő tollal lehet írni, a számítógépek operációs rendszere (Windows XP Tablet PC Edition) képes a kézírás felismerésére, így az adatbevitel egyszerű. Egyes Tablet PC-k valóban csak kézírással vezérelhetők, másoknak azonban saját billentyűzete is van, amelyet be lehet csukni.

A Gartner előrejelzése szerint a Tablet PC operációs rendszert futtató számítógépek jövőre az eladott notebookoknak csupán 1 százalékát teszik majd ki, vagyis mintegy 425 ezer készülék értékesítésére lehet számítani. Az IDC 575 ezer Tablet PC eladását tartja valószínűnek.

A Toshiba Portege 3500 Tablet PC 12,1 hüvelykes színes kijelzőt, 1,33 GHz-es mobil Pentium III processzort, 256 vagy 612 Mbyte memóriát és 40 Gbyte-os merevlemezt tartalmaz, ára a kiépítéstől és a szoftverkörítéstől függően 2299 és 2839 dollár között alakul.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról