Szerző: Bodnár Ádám

2002. december 18. 11:25

Linux-alapú operációs rendszert fejleszt otthoni elektronikai berendezéseihez a Sony és a Matsushita

A Sony és a Matsuhita bejelentette, hogy közösen fejlesztenek egy Linux-alapú operációs rendszert, amelyet a jövőben megjelenő szórakoztatóelektronikai termékekben használnak fel.

HIRDETÉS

A Sony és a Matsuhita bejelentette, hogy közösen fejlesztenek egy Linux-alapú operációs rendszert, amelyet a jövőben megjelenő szórakoztatóelektronikai termékekben használnak fel.

A Matsushita szóvivőjének elmondása szerint az együttműködés az idén nyáron kezdődött és a szoftver jövő tavaszra készül el. A két vállalat elképzelései szerint a jövőben az otthoni elektronikai berendezések -- TV-k, mikrosütők, hűtők, hifi-tornyok -- hálózatba lesznek köthetők és ehhez szükséges egy közös platform.

Szakértők szerint a Sony és a Matsushita megállapodása rossz hírt jelent a Microsoft számára, ugyanis a redmondi óriás is mindent elkövet annak érdekében, hogy megvesse a lábát az otthoni szórakozatóelektronikai eszközök piacán.

A legnagyobb problémát egyelőre az jelenti, hogy még a legképzettebb elemzők sem tudják megjósolni, hogy az otthoni, hálózatba köthető szórakoztatóelektronikai eszközöknek milyenek a piaci kilátásai, ugyanis egyelőre hiányzik az az "adu ász" alkalmazás, amely eladhatóvá tenné ezeket a termékeket.

Az együttműködés sikere esetén a Sony és a Matsushita várhatóan egy iparági testület felállítását kezdeményezik majd, amelynek a célja, hogy a Linux-alapú operációs rendszerek elterjedhessenek a szórakoztatóelektroniki berendezésekben és más otthoni elektronikai eszközökben.

A két vállalat közleménye szerint a Linux-alapú operációs rendszer elképzelését számos elektronikai vállalat -- köztül a Hitachi, a Sharp, az NEC, az IBM, a Philips és a Samsung -- is támogatja. A Sony és a Matsushita terve, hogy a közösen kifejlesztett operációs rendszert a gyártók szabadon használhassák, így az könnyen és gyorsan elterjedhetne a piacon.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 12:27

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.