Szerző: roberto

2002. december 17. 22:08

Megjelent a Debian GNU/Linux 3.0r1

[Debian.org] Tegnap megjelent a Debian GNU/Linux hármas

[Debian.org] Tegnap megjelent a Debian GNU/Linux hármas verziójának első javított kiadása. A Woody 3.0r1 a nyár közepe óta kiadott biztonsági frissítéseket és egyéb korrigált csomagokat tartalmaz, ez az első kiadáshoz képest összesen 92 csomag frissítését jelenti (a teljes rendszer 8816 csomagból áll), ugyanakkor az új kiadásból licencelési problémák miatt kimaradtak a cdrdao és gcdmaster programok.

A rendszer egésze azonban mit sem változott: a 2.2-es vagy 2.4-es kernellel telepíthető disztribúció a 2.2.5-ös glibc-re épül, az alapértelmezett fordító a GCC 2.95.4-es verziója, a grafikus alaprendszer az XFree86 4.1, amelyhez a GNOME 1.4.1-et, a KDE 2.2.2-t, vagy egyéb felületet választhatunk.

A már telepített Debian rendszerek a hagyományos eszközökkel (apt, dselect) frissíthetőek, a teljes, hét CD-ből álló telepítőkészlet ISO fájljai valamelyik hivatalos Debian tükörről tölthetőek le.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról