:

Szerző: Barna József

2002. december 17. 19:12

Crusoe processzoros blade szerverek az RLX-től

A Transmeta tegnap jelentette be, hogy a hely- és energiatakarékos szervereket forgalmazó texasi RLX Technologies 1 GHz-es Crusoe processzorral szerelt blade szervereket dobott piacra. Amint az ismert, a blade szerverek olyan horizontálisan könnyedén skálázható rendszerek, amelyek tervezésénél és kialakításánál elsődleges fontosságú a hatékony helykihasználás: egy szerelőszekrénybe akár több száz blade szerver is beépíthető.

[HWSW] A Transmeta tegnap jelentette be, hogy a hely- és energiatakarékos szervereket forgalmazó texasi RLX Technologies 1 GHz-es Crusoe processzorral szerelt blade szervereket dobott piacra. Amint az ismert, a blade szerverek olyan horizontálisan könnyedén skálázható rendszerek, amelyek tervezésénél és kialakításánál elsődleges fontosságú a hatékony helykihasználás: egy szerelőszekrénybe akár több száz blade szerver is beépíthető.


ServerBlade 1000t

Az RLX ServerBlade 1000t 1 GHz-es Transmeta Crusoe processzorra épül, és a korábbi, 667 MHz-es Crusoe-rendszerek helyébe lép. A készülékben 128 Mbyte integrált DDR SDRAM, valamint kiépítéstől függően 512-1024 Mbyte SDRAM található legfeljebb 60 Gbyte-os merevlemezek társaságában. Az új modellből 24 egység építhető egy 3U magas RLX 300ex rackbe, így akár egy szabványos, 42U méretű szekrénybe 336 szerver is elhelyezhető.

A Los Alamos-i Nemzeti Laboratórium fejlett hálózati technológiákat kutató részlege (RADIANT) jelenleg is használ egy 480 processzoros, ServerBlade 1000t egységekből álló klasztert. A projekt vezetője elmondta, hogy ugyan a Crusoe processzoros klaszter teljesítménye elmarad egy hasonló kiépítésű, ám erőteljesebb processzorokat használó rendszerétől, azonban az alacsony teljesítményigény jelentősen csökkenti a hűtésre és adminisztrációra fordítandó költségeket.

Az RLX ServerBlade 1000t azonnal megvásárolható, ára alapkiépítésben 1329 dollár, míg a 24 szervert befogadni képes RLX 300ex rack 3300 dollárba kerül.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 18:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.