Szerző: Bodnár Ádám

2002. december 17. 16:16

A vártnál jobb negyedik negyedéves eredményekről számolt be a Take-Two Interactive

A számítógépes játékokat kiadó Take-Two Interactive Software a vártnál kedvezőbb negyedik negyedéves eredményekről számolt be és egyben megemelte jövő évre vonatkozó pénzügyi kilátásait.

A számítógépes játékokat kiadó Take-Two Interactive Software a vártnál kedvezőbb negyedik negyedéves eredményekről számolt be és egyben megemelte jövő évre vonatkozó pénzügyi kilátásait.

Az október 31-én véget ért negyedévben a vállalat nyeresége 22,3 millió dollár, azaz részvényenként 54 cent volt, szemben a tavalyi negyedik negyedéves 4,7 millió dollár, azaz részvényenként 13 cent veszteséggel. A cég forgalma 79 százalékkal 218,3 millió dollárra növekedett. A Take-Two eredménye messze felülmúlta az elemzők várakozásait, a First Call által megkérdezett szakértők ugyanis átlagosan 47 centes részvényenkénti profitra számítottak.

A vállalat bejelentése szerint a vártnál lényegesen kedvezőbb eredmények a "Grand Theft Auto 3: Vice City" című, PlayStation 2 konzolra kiadott játék óriási sikerének köszönhetőek. A tavalyi év során számos díjat besöpört Grand Theft Auto 3 második részéből az Egyesült Államokban a megjelenés napján több mint félmillió példányt adtak el. Az október elején piacra dobott játékból kevesebb mint egy hónap alatt majd' másfél millió példány talált gazdára az USA-ban.

A Take-Two bejelentette, hogy a január 31-én véget érő első negyedév során 355 millió dolláros forgalomra és részvényenként 1,14 dolláros profitra számít. Korábban a cég 295 millió dolláros forgalmat és 94 centes részvényenkénti eredményt jelzett előre.

A szoftverkiadó ezen felül bejelentette, hogy 830 millió dollár helyett 930 millió dolláros forgalomra számít a következő pénzügyi évben és részvényenként 1,95 dollár helyett 2,20 dollár profitot vár.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról