Szerző: Bodnár Ádám

2002. december 17. 16:16

A vártnál jobb negyedik negyedéves eredményekről számolt be a Take-Two Interactive

A számítógépes játékokat kiadó Take-Two Interactive Software a vártnál kedvezőbb negyedik negyedéves eredményekről számolt be és egyben megemelte jövő évre vonatkozó pénzügyi kilátásait.

HIRDETÉS

A számítógépes játékokat kiadó Take-Two Interactive Software a vártnál kedvezőbb negyedik negyedéves eredményekről számolt be és egyben megemelte jövő évre vonatkozó pénzügyi kilátásait.

Az október 31-én véget ért negyedévben a vállalat nyeresége 22,3 millió dollár, azaz részvényenként 54 cent volt, szemben a tavalyi negyedik negyedéves 4,7 millió dollár, azaz részvényenként 13 cent veszteséggel. A cég forgalma 79 százalékkal 218,3 millió dollárra növekedett. A Take-Two eredménye messze felülmúlta az elemzők várakozásait, a First Call által megkérdezett szakértők ugyanis átlagosan 47 centes részvényenkénti profitra számítottak.

A vállalat bejelentése szerint a vártnál lényegesen kedvezőbb eredmények a "Grand Theft Auto 3: Vice City" című, PlayStation 2 konzolra kiadott játék óriási sikerének köszönhetőek. A tavalyi év során számos díjat besöpört Grand Theft Auto 3 második részéből az Egyesült Államokban a megjelenés napján több mint félmillió példányt adtak el. Az október elején piacra dobott játékból kevesebb mint egy hónap alatt majd' másfél millió példány talált gazdára az USA-ban.

A Take-Two bejelentette, hogy a január 31-én véget érő első negyedév során 355 millió dolláros forgalomra és részvényenként 1,14 dolláros profitra számít. Korábban a cég 295 millió dolláros forgalmat és 94 centes részvényenkénti eredményt jelzett előre.

A szoftverkiadó ezen felül bejelentette, hogy 830 millió dollár helyett 930 millió dolláros forgalomra számít a következő pénzügyi évben és részvényenként 1,95 dollár helyett 2,20 dollár profitot vár.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 12:41

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.