Szerző: Kovács Attila

2000. május 7. 13:13

Már 10 a Love Bug mutánsok száma és még több várható

"Már bizonyos, hogy a Love Bug nevű vírust egy Fülöp-szigeteken élő 23 éves ember készítette és GMT szerint csütörtök reggel 3 órakkor küldte el levélben. Eddig ez nevezehtő a világ legkomolyabb vírustámadásának. A legutolsó Symantec-től származó jelentések elmondják, hogy a vírusnak már legalább 10 változata kering a világhálón amik Anyák-napi ajánlatoknak illetve vicceknek álcázzák magukat."

Majdnem mindegyik variánst úgy terzveték, hogy kikerülje a vírus-figyelő szoftvereket, még azokat is, amikhez már megjelent Love Bug frissítés.
[BetaNews]

Egyik kedves olvasónk küldött egy levelet, miszerint az egy dolog, hogy földbe döngöljük a Microsoft Outlook biztonságát, de miért nem ajánlunk valamit helyette? Itt a HWSW-n belül körbeküldtem egy levelet, amiben megkérdeztem kedves hírező társaimat, hogy mit gondolnak milyen másik e-mail klienst lehetne választani az Outlook helyett Windows alá. Egyetlen levelet kaptam erre a kérdésre válaszul kedves Enolagay barátunktól és Ő is csak a Netscape Messenger-t említette meg.

Ezen felbuzdúlva körbenéztem a neten és hát azt kell mondjam, hogy azért van egy-két alternatíva, bár sok levelezőprogram sajnos pénzbe kerül. Nem is szaporítom tovább a szót inkábbb nézzük meg milyen levelezőprogramok vannak Microsoft Windows alá (zárójelben a Tucows értékelését láthatjátok 1 a legrosszabb 5 a legjobb):
A teljesen ingyenes (freeware) kliensek:

A legjobb Shareware kliensek (a kipróbálási idő után meg kell őket venni): Az 5-ös pontszámot kapott levelezőkliensek ugyan olyan funkcionalitással rendelkeznek, mint a Microsoft Outlook.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról