Szerző: Vörös Péter

2002. december 16. 14:24

A Microsoft novemberben a várakozásoknál kevesebb Xbox konzolt adott el az USA-ban

[Bloomberg] Bob Austrian, a Banc of America Securities elemzője szerint a Microsoft a várakozásoknál kevesebb Xbox játékkonzolt adott el az Egyesült Államokban novemberben, az ünnepi bevásárlási szezon elején.

HIRDETÉS

Xbox [Bloomberg] Bob Austrian, a Banc of America Securities elemzője szerint a Microsoft a várakozásoknál kevesebb Xbox játékkonzolt adott el az Egyesült Államokban novemberben, az ünnepi bevásárlási szezon elején.

Austrian az NPD Group piackutató cég adataira hivatkozva egy kutatási jelentésben közölte, hogy a Microsoft 468 ezer Xbox konzolt értékesített az USA-ban az előző hónapban, ez 33 százalékkal kevesebb, mint az elemző által várt 700 ezer darab.

A világ legnagyobb szoftvergyártója továbbra is szélmalomharcot vív a Sony PlayStation 2 ellen: novemberben a PS2 eladások 10:1-hez arányultak az Xbox forgalomhoz. Az ünnepi szezon eleje arra utal, hogy a Microsoft Xbox forgalma körülbelül 700 millió dollár lesz ebben a negyedévben, ez 400 millió dollárral kevesebb az előrejelzéseknél.

"A jelek szerint az iparág növekedési üteme lassul vagy legalábbis gyengébb a várakozásoknál, mind a konzolokat, mind a játékokat illetően" -- mondta Austrian.

Molly O'Donnell, a Microsoft szóvivője elmondta, hogy az NPD jelentés nem pontosan tükrözi a vállalat eladásait, mert nem tartalmazza az olyan cégek eladásait, mint például a Wal-Mart Stores, a világ legnagyobb kiskereskedelmi áruházlánca. Bár pontosabb számadatot O'Donnell nem tett közzé, annyit elárult, hogy a Wal-Martban eladott Xbox konzolok százaléka megduplázódott októberről novemberre.

Az NPD Group novemberben közölte, hogy az amerikai videojáték- és konzoleladások az idén felülmúlják a 10 milliárd dollárt, és ezzel rekordot érnek el. Az elemzők szerint az ünnepi szezon általában az iparág éves forgalmának több mint felét adja. Tavaly az eladások 43 százalékkal 9,4 milliárd dollárra emelkedtek, ebben jelentős szerepe volt az Xbox és a Nintendo GameCube konzol novemberi megjelenésének.

Austrian közölte, hogy a vártnál alacsonyabb forgalom nem érinti a Microsoft nyereségét, mivel a redmondi óriás minden egyes konzolon 70 dollárt veszít. A konzolgyártók a nyereséget a játékeladásokból szerzik: maga a Microsoft is sok játékot forgalmaz és a külső játékgyártók is jelentős összegű licencdíjat fizetnek a cégnek.

A legnagyobb játékszoftvergyártók részvényárfolyama pénteken visszaesett, miután Chris DeBiase, a Goldman, Sachs & Co. elemzője két hónapon belül másodszor csökkentette az Electronic Arts és az Activision részvénybesorolását. DeBaise az NPD Group havi adataira hivatkozva elmondta, hogy az iparág forgalomnövekedése elkezdett lassulni.

A Microsoft részvényárfolyama pénteken 1,67 dollárral (3,08 százalékkal) 52,50 dollárra csökkent. A részvényárfolyam az elmúlt egy évben 41,41-70,62 dollár között volt.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 11:54

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.