Szerző: roberto

2002. december 16. 12:14

A Microsoft forráskódot ad ki Indiának?

A Microsoft a hírek szerint ki fogja

A Microsoft a hírek szerint ki fogja adni India egyik kormányzati szervének a Windows forráskódját, amely azt különféle oktatási és e-kormányzati célok megvalósítása érdekében akár tovább is adhatja. A Microsoft az Economic Times értesülései szerint már benyújtott egy tervezetet az indiai információs technológiai minisztériumhoz, amely egy kormányzati szerv számára engedélyezné a Windows forráskódjához való hozzáférést. Hogy pontosan melyik kormányzati szervről van szó, azt egyelőre nem lehet tudni, de Microsoft ajánlata azután érkezett, hogy India egyes tagállamai a szabadon felhasználható Linux rendszerek iránt kezdtek el érdeklődni.

A Microsoft India elnöke, Rajiv Nair azonban az Economic Times kérdéseire csak óvatos válaszokat adott, bár nem tagadta a Microsoft ezen lépését, és úgy fogalmazott, hogy jelenleg az ötlet kiértékelésével foglalkoznak. Ugyanakkor más vállalati források szerint a Microsoft már tárgyalásokat folytat a kormányzattal a megosztott forráskód program részleteiről, és a Microsoft Shared Source programjának vezetője, Jason Matusow a közelmúltban kétszer is járt Indiában a részletek kidolgozásának ügyében.

Novemberben a Microsoft igazgatótanácsának elnöke, Bill Gates is négy napot töltött az országban, elemzők szerint Gates útjának célja egyebek mellett az volt, hogy a Linux felé kacsingató ország vezetőit és népes szoftverfejlesztői táborát meggyőzze a Windows előnyeiről. Az út során Gates bejelentette, hogy cége az elkövetkező három évben 400 millió dollárt kíván befektetni Indiában, amelynek része egy hosszú távú, húszmilló dolláros oktatási program is.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 26. 21:46

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!